Новина от категория България
Архив на публикациите

Хаджи Тошко се развел тайно с пловдивчанка заради вирусоложка?

Съмнения, че семейният живот на Тошко Йорданов се е пропукал, се прокрадват измежду бившите му колеги от ИТН, които се отцепиха от партията.
Знак за това е и, че лансираната от дясната ръка на Слави Трифонов за негова съпруга Деляна Амуджева отсъства от имотните му декларации подадени към КПКОНПИ. Заради депутатските места в 45-ия, 46-ия и 47-ия парламент Йорданов е трябвало надлежно всеки път да декларира притежаваното от него имущество - движимо и недвижимо, както и паричните средства, които къта в своите 22 на брой банкови влогове. Законът задължава освен лицата, заемащи висши публични длъжности, в декларациите им да се описва и финансовото положение на законните им половинки. Това е задължително само ако имат сключен граждански брак, не и ако живеят на семейни начала.
В случаят на Тошко той е женен за издателката и бизнесдама от Пловдив Деляна Амуджева от далечната 1995 година. Въпреки че справка в Търговския регистър показва, че на нейно име има регистрирани две функциониращи фирми, които Йорданов е трябвало да декларира пред КПКОНПИ, това не се е случило, което подхранва слуха, че може вече да не е женен.
Сценаристът от ямболското село Джинот има един син от издателката Деляна. В момента той е на 24 години и следва магистратура в скъп университет в Англия, където преди това е завършил и бакалавърска степен, като е специализирал известно време и в Япония. Кум на сватбата на Тошко и Деляна е самият Слави Трифонов.
След 27 години брак обаче идилията в семейство Хаджи Тодорови може и да е приключила. Преди дни клюкарски сайтове излязоха с информация, че Тошко Йорданов имал фаворитка сред младите амбиции в рехавите редици на ИТН. Твърди се, че той уредил 33-годишната вирусоложка Велислава Петрова за зам.- министър във външното министерство, преди Трифонов да я изтегли еднолично, а след това да падне и кабинетът. Твърди се, че отношението на Петрова и сценариста били повече от професионални, а някои интернет медии дори обявиха, че двамата живеят под един покрив, пише „Ретро“.

Публикувана на
30 Юни 2022 година