Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивска адвокатка влиза в затвора

Пловдивска адвокатка и нейният съдружник влизат в затвора за по няколко години заради извършени от тях множество имотни измами.
Мария Делова ще лежи 4 години и 9 месеца, а съучастникът и Крум Стоянов получи 6-годишна присъда при първоначален строг режим, реши Пловдивският районен съд.
В периода 2017 г. – 2018 г. двамата приложили измамна схема, с която убеждавали клиенти, че ще ги уредят с атрактивни имоти на ниска цена. Уловката била, че това са апартаменти, отнети от банки за просрочени ипотеки или пуснати на търгове от частни съдебни изпълнители, на които двамата се представяли като пълномощници.
Те гарантирали спечелването на търговете, стига само клиентите да платят предварително суми от по няколко хиляди лева, уж за снабдяването с кадастрални, нотариални, данъчни и други такси и документи.
Реално обаче, предварително заблудените купувачи подписвали заявления за обикновени правни консултации, като сътрудникът на адвокатката отвличал вниманието им, докато между листите тя поставяла друг документ. Той представлявал декларация за върнати суми на клиентите, която хората неусетно подписвали без да погледнат внимателно.
Така били измамени близо 10 души на стойност 27 200 лв.
Мошениците са осъдени да изплатят на пострадалите отнетите суми, както и разноските по делото. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Окръжен съд. бнр

Публикувана на
01 Юли 2022 година