Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Защо Арнолд Шварценегер олекна с 200 млн. долара

След 10 години съдебни дела Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър се разведоха през 2021 г., но сагата не приключи с това. Почти година продължи битката за семейното имущество, главно недвижима собственост, натрупано по време на 25-годишния им брак. Тъй като двамата нямат подписан брачен договор, съдът раздели на две активите от 400 млн. долара, спечелени от Терминатора. Така бившата съпруга получи 200 млн. долара и част от пенсионните осигуровки на актьора и някогашен губернатор на щата Калифорния.
2021 г. бе белязана от няколко забележителни раздели - на Ким Кардашиян и Кание Уест, Граймс и Илон Мъск, Джиджи Хадид и Зейн Малик, но никоя от тях не продължи цяло десетилетие. Мария Шрайвър подава документи за развод още през 2011 г., като десетина години преди това є става известно, че освен четирите деца, които е родила на Шварценегер - две момичета и две момчета, той има и незаконен син от прислужницата в дома им Милдред Баена, появил се на бял свят през 1997 г.
Когато Мария и Арнолд се запознават през 1976 г., той току що е успял да излезе от сянката на треторазредните екшъни и вече е станал знаменитост, а тя е на 21, наскоро завършила Джорджтаунския университет и започваща кариерата си на журналистка. По майчина линия е племенница на Джон Кенеди. Шварценегер притежава само мускулестото си тяло, широка усмивка и пронизващо сини очи, затова родителите на Мария не са очаровани от избраника на дъщеря си. Тя обаче е много влюбена и 9 години след първата им среща двамата се женят. Церемонията е скромна, защото почти всичките си спестявания младоженците са дали, за да си купят къща.
Три години по-късно се ражда първата им дъщеря - Катрин, след нея - Кристина, Патрик и Кристофър. Мария успява да поработи известно време като журналистка в няколко телевизионни канала, най-дълго в NBC. Тя окончателно скъсва с професията си, когато мъжът є става губернатор на Калифорния през 2003 г., за да не бъдат обвинени в конфликт на интереси. Дълги години Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер са семейство за пример. Той работи и печели пари, тя отглежда децата и го подкрепя в кариерата му.
През 2011 г. губернаторът излиза от политиката и тогава неочаквано за околните съпругата му обявява, че между нея и мъжа є нещата повече няма да бъдат такива, каквито са били. Оказва се, че от дълги години тя е знаела неговата тайна - извънбрачен син на име Джоузеф. Майката на момчето е дългогодишната прислужница в дома на семейството Милдред. Един ден тя съобщава на Мария, че чака дете. Момчето живее в дома на Шварценегер заедно с майка си. Когато пораства, съпругата забелязва колко много прилича на Арнолд. Пита майката в прав текст и тя потвърждава, че актьорът е бащата на Джоузеф, но я моли да не я уволнява. Мария си замълчава, запазвайки работата на Милдред и кариерата на мъжа си. Но всяко търпение си има граници. В един момент є писва да живее в лъжи и иска развод.
Шварценегер не отрича изневярата си. Подписва документите за разтрогване на брака през 2011 г. и се изнася от семейния дом. Оттогава той и Мария се срещат само по въпроси, свързани с децата. Двамата бяха на сватбата на дъщеря им Катрин, когато тя се омъжи за актьора Крис Прат през юни 2019 г. Терминаторът признава, че само той е виновен за развода с Мария. В същия момент признава, че много обича сина си Джоузеф. Момчето наистина е копие на баща си и също като него се занимава с бодибилдинг. Мечтае да стане актьор.труд

Публикувана на
02 Юли 2022 година