Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Медведев искал да се самоубие заради Путин

"Бившият руски премиер Дмитрий Медведев вероятно е направил опит за самоубийство", написа УНИАН, като се позова на опозиционния на Кремъл журналистически проект FreeДом, предаде novini.bg.
"В края на юли охранител е намерил заместник-председателя на Съвета за сигурност в апартамента му в нетрезво състояние. Медведев е държал пистолет в ръка и крещял, че иска да сложи край на живота си. Гардът е убедил третия президент на Русия да му даде огнестрелното оръжие и го е сложил да спи", посочиха още журналистите.
Според медийната информация чистачка е открила пет предсмъртни писма. "Писна ми да бъда кукла на конци. В смъртта си обвинявам Владимир Путин", е гласяло едно от тях.
Руският опозиционер Иля Понамарьов, който избяга през 2016 г. в Украйна, коментира, че не е изненадан от тези твърдения. "Данните, които получавам от Москва, ми дават основание да смятам, че в Кремъл се води люта битка за това кой ще наследи Путин. Основните съперници са Медведев и Сергей Кириенко (премиер в Москва през 1998 г., в момента първи заместник-ръководител на администрацията на руския президент)", каза още той.
Според FreeДом експремиерът е усетил, че губи позиции в борбата за Кремъл и изпаднал в депресия, която е била причината за опита за самоубийство.
Журналистите също така написаха, че след началото на руската агресия срещу Украйна (24 февруари) Медведев се е превърнал в трол, пишещ озлобени постове в социалните мрежи.
Медиите лансираха версията, че активността на бившия премиер в интернет е опит да излезе от политическата забрава.
Журналистите не изключиха и вероятността опорните точки за публикациите в световната мрежа да са спускани на Медведев отгоре – тоест от Путин.телеграф

Публикувана на
05 Август 2022 година