Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Толкова ли няма читави хора в Асеновград, че може да вкарат в изборната листа за 4-ти път Мъжката секретарка на Сионий!?

Бързо разбираш, че тази, която си избрал за съпруга, не става, не я бива даже да свари едно кафе, без да го изкипи. Въпреки това, казваш, че си я харесваш, би си я взел наново. Тя се оказва абсолютна повлекава, една риза не може да ти изглади. Ти, обаче, си готов да заложиш на нея и за трети път, наложи ли се. Това доказва, че си пълен мазохист. Ако път си я вземеш, да речем за четвърти път, значи вече си за психиатър. Или си пълен глупак.

Динко ПЕТКОВ


В същата ситуация са тези асеновградчани, които на последните три парламентарни избори са пуснали една и съща бюлетина – за Васил Апостолов, мъжката секретарка на Сионий, игумена на Бачковския и на Троянския манастир. За когото се очертава, че може да гласуват за четвърти път, тъй като се очаква отново да бъде в листата на партия „Има такъв народ“, на която е общински председател в Асеновград.
Като обслужващ Сионий, този Васко вероятно умее да вари кафе. Нали това му е едно от основните задължения – да поднася кафето на игумена и гостите му.
За да е депутат, обаче, това не достатъчно. Иска се пипе и морал. И отговорност да служиш на хората. А не като кученце да изпълняваш заповедите на Сионий: „Легни!“ /без да уточняваме къде и в каква поза!/, „Захапи го!“ /без значение какво и кого /, „Пълзи“ /най-често в краката на игумена и сие /.
Васко следва да има някакво количество сиво вещество – все пак е завършил богословие. Но кой знае откога не е държал библия в ръцете. Мъжкото му секретарстване е основно в размятане на хвърчащи нотариални актове, с които, по игуменска команда, да упражнява ежедневен тормоз на този, чийто имот е заплют от началника му. Както е случаят с бизнесмена, собственик на ресторант „Водопада“. Без да се церемони, смятайки се за недосегаем, и заради връзките с властта на игумена, и от позицията си на депутат, той обсебва паркинг, който се ползва от години от ресторантьора. Твърдейки, че манастирът имал за него нотариален акт. Без значение, че според юристи, този уж документ е фалшив. Нито че става дума за терен, който е върху бивш републикански път и по тази причина няма как да бъде частен имот.
Заявявайки открито: „Държавата, това сме ние!“, Сионий си е осигурил в схемата да завладява чужди имоти дори и държавна агенция, каквато е Агенцията по пътна структура /АПИ/. Вероятно по телефонно обаждане „отгоре“ шефовете й чинно козируват и заявяват: „Ние нямаме съдебни претенции към този паркинг, да го взима игуменът!“. Вместо със зъби и нокти да брани посегателството на Сионий върху държавна собственост.
Моралът, естествено, е задължително условие за всеки, който иска да стане депутат. Васковият морал, явно, е в…дюкяна му. Вече два месеца в асеновградската прокуратура има подаден сигнал-жалба за сексуален тормоз. Подала го е семейна служителка на паркинга. Тя описва в какъв стрес е изпаднала, след като Васко Апостолов я пресрещнал на работното й място и директно й предложил да отидат в съседното бунгало да прекарат нощта.
Какво се случи след като шокираната женица се обърнала към прокуратурата? Нищо. Досега дори не е извикана да даде показания. Не са привикани и свидетели на сексуалния тормоз. Все едно че над Мъжката секретарка има разпънат чадър!!!
Застраховани ли са тогава асеновградските мъже, че Сиониевият подчинен няма утре да си хареса жената или дъщерята на някой от тях!? И да я подкани да отидат в бунгалото. Без да се притеснява, че ще има някакви последствия за него, ако подложените на сексуален тормоз се оплачат от него.
Да оставим настрана колко му е на Мъжката секретарка умственият капацитет и доколко може да си държи дюкяна закопчан. Да си припомним какво е направил за асеновградчани, докато вече беше техен депутат. Задача с повишена трудност. Това, което сам си призна, че като народен представител бил подал сигнал до държавните институции срещу собственика на ресторант „Водопада“, за това, че създавал проблеми на манастира. Сякаш този паркинг беше най-големият проблем на гласоподавателите в града на Чая.
Докато Бойко Борисов беше премиер Сионий му се мазнеше. Като падна от власт, мигновено го забрави. Присламчи се към Слави Трифонов. И направи депутат Мъжката си секретарка. Всъщност задачата на Васко Апостолов е отново да влезе в парламента, за да бъде маша на игумена. Да го използва срещу тези, които му мътят водата и пречат да си върти игричките. Срещу негодуващите, че е превърнал светата обител в махленски алъш-вериш, кебапчийница пред самите манастирските порти и цял луна-парк с развлечения. Възмущаващи се, че за игумен на Бачковския манастир е сложен недостоен и със срамно минало човек, срещу когото има официална жалба за педофилия.
Партия „Има такъв народ“ се оказва в Асеновград, че е шуробаджанашка общинска организация, на която ще й приляга името „Васко, чичо му, лелята Жана и братчеда“. Защото, освен Васко Апостолов, има още САМО един читав неин член. Останалите явно не струват, държат ги колкото да попълнят бройката. Това е Любомир Апостолов, чичото на Мъжката секретарка, познат и като „Шкембе войвода”. Капацитетът му на специалист е да събира таксите на паркинга под Бачковския манастир, нает, предполага се, не по роднинска линия, а с конкурс за тази високо отговорна, изискваща бърза и точна мисловна дейност работа. И той вероятно, като незаменим кадър, ще е за пореден път в изборната листа за 2 октомври. Винаги, обаче, го вписват сред кандидатите на „Има такъв народ“ от град Пловдив. За да не е толкова на ачик Сиониевата предизборна уйдурма със свои хора.

Публикувана на
07 Август 2022 година