Новина от категория България
Архив на публикациите

Трима убити в Рогош

Тройно убийство в пловдивското село Рогош. Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена.
Служители от ОДМВР-Пловдив разследват сигнал за инцидент в с. Рогош, получен вчара на тел 112. Районът е отцепен от органиет на реда. На място има и няколко линейки.
По първоначални данни убийството е извършено в една от махалите на селото след скандал за наследство. Става дума за имот, разказват съседи. Към 18 часа в събота в къщата на жертвите са нахлули роднини, които започнали да спорят кой да получи имота. Един от тях изважда пистолет и прострелва тримата мъже.
Както си пиех кафето, и чух изстрели. Викам какво става, излязох да видя какво става и гледам, че крещят и рева. Това разказва Йордан Янков, който живее близо до мястото на тройното убийство.
"Човекът ги е гръмнал. Този човек си живее тук. Явно са се карали за нещо и от преди още не знам защо", допълва свидетелят, цитиран от БНТ.
По предварителни данни жертвите са двама братя и техният баща. Жена е откарана в болница "Свети Георги" в Пловдив с наранявания.
Състоянието ѝ е стабилно. Според очевидци жертвите са били застреляни с пистолет.
По три различни версии за касапницата с три трупа в пловдивското село Рогош работят разследващите, Основна е имотен спор. Предполага се, че стрелецът, който според местните се казва Николай, и застреляните баща и двамата му сина, са се скарали жестоко заради къща. Спорът имал дълга история, като вчера ескалирал до краен предел. Така Николай извадил пистолет и гръмнал трима души.
Друг мотив за тройното убийство, по който се работи, е финансов. Версията гласи, че в центъра на спора били пари, дължими от едната страна към другата.
Третата версия, която е най-малко вероятно, е употреба на голямо количество алкохол и висок градус, които довели до острия конфликт, завършил с изстрели и много пролята кръв.
Стрелецът, който също е от село Рогош, е задържан. Мъжът, убил роднините, се казва Николай и има две деца от ромски произход, пише News24.
„Никои искаше да продаде къщата, която е на жена му, но от много време племенници му бяха твърдо против това„, разказва пред медията ни Катя Димова, която от 12 години живее в ромската махала в село Рогош.
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров ще пристигнат на място. Двамата ще разговарят с полицаите, участвали в операцията по задържането на извършителя, и с представител на прокуратурата.
блиц

Публикувана на
07 Август 2022 година