Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кондукторка намери в рейс 2250 лв. и ги предаде

Кондукторка от Бургас намери в автобус 2250 лева и ги предаде в полицията.
Собственикът е открит - възрастен чужденец. За благородната си постъпка 34-годишната Мария получи парична награда от общинското дружество, с които да подготви трите си деца за новата учебна година.
Срещаме се с Мария след поредната и смяна в градския автобус. Медийното внимание определено я притеснява.
"От три години работя в "Бургасбус" с мъжа ми, той е шофьор. Имаме три деца - момиченца", споделя Мария Добрева.
Разказа ни как по време на смяната си на 12 юли открива забравените пари. "Гледам на седалката една прозрачна, найлонова торбичка с пари и веднага включих, че това са на възрастния човек, защото той седеше на това място. Въобще не съм си помислила да ги взема тези пари", твърди жената.
Мария предава парите в полицията, а след това помага да бъде открит и техния собственик - 83-годишен чуждестранен гражданин, живеещ от дълги години в Бургас.
"Случайно го видях на станция "Славейков", така разбрах, че е трудно говорещ, но му обясних, че са намерени парите и да отиде да си ги потърси в Четвърто районно в Бургас", каза тя.
"Това, което се намира от нашите хора, винаги се намира и от собствениците. Лошото е, че има случаи, когато не стига до нас, пътници го вземат", коментира ръководителят на движение в "Бургасбус" Радостина Костадинова.
За благородната си постъпка Мария получи от МВР Бургас благодарствен адрес и парично поощрение от общинското дружество.
"Наближавайки първия учебен ден, да използва парите пълноценно, да помогне на семейството си и да ги възпитава в същия дух, както тя е постъпила", каза управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.
"Тя е брилянтен пример за своите три дъщери, а и за всички свои колеги, че честността в крайна сметка ще спаси света", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Публикувана на
10 Август 2022 година