Новина от категория България
Архив на публикациите

Лекар смята за „черен“ месец, в който изкарва по-малко от 100 000 евра

На хартия много директори на болници и ръководители на отделения/клиники получават заплати, които не са гигантски, дори са съвсем разумни. Ключът е в т.нар. ДМС - допълнително материално стимулиране, чрез което се разпределят бонуси от заработеното в клиниките. Това коментира във фейсбук д-р Аспарух Илиев по повод декларациите на шефовете на здравни заведения пред КПКОНПИ, разкрили чудовищни приходи за някои тарикати с бели престилки.
Д-р Илиев ръководител на лаборатория за мозъчни изследвания в Берн, Швейцария и нашумя покрай кампанията си за безопасност на ваксините.
Ето какво още казва той:
Има ръководители, които вземат стотици хиляди лева на месец, а младите лекари, сестри и персонал - по максимално 1000-1500. Един от "гениалните" труженици, който "оперираше" по 5 пациенти в 3 града по едно и също време твърдеше, че "месец с по-малко от 100 000 евра е черен месец".
Там търсете един от проблемите със заплатите на лекарите. Абсурдът е, че именно тези "многохилядници" основно плачат по медиите как няма лекари, защото младите колеги се научиха и не желаят да им робуват.
Послепис: разбира се, че трябва да се получава бонус за по-професионална работа. Но един да взима десетки хиляди, а друг 200 лв е просто несъразмерно. /лупа

Публикувана на
13 Август 2022 година