Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Обречена България! Кой е по-важен, бащата на 4 синове или бездетен игумен!?

България е на изчезване. Не заради пандемиите. Или друг мор. Населението на страната фатално намалява. Вече сме 6 520 314 души, с 840 хиляди по-малко от преди 10 години, според преброяването, провело се проведе между 7 септември и 10 октомври м. г. Всяко преброяване потвърждава, че се топим прогресивно, но никога с толкова много колкото сега. Това означава, че най-голямото богатство днес би трябвало да са децата. И по презумпция - техните майки и бащи. Така ли е, всъщност!?
Динко ПЕТКОВ

Категоричен пример, че не е така, са игуменът на Бачковския манастир Сионий и асеновградският бизнесмен Георги Паунов, собственик на култовия ресторант „Водопада“, който е край светата обител от много години.
Ресторантьорът е горд баща на четирима синове. Най-малкият е на две години. Вторият от тях е завършил Кеймбридж. Запознат е с татковите проблеми: „Заради Сионий никога няма да се върна в България!“, категоричен е, обаче.
Знаейки какъв е най-фаталният проблем на България – демографският, следва такива българи като Георги Паунов да ги тачим и пазим. Да ги носим както се казва на ръце. Като национално богатство. Да бъдат вписани в специален защитен генофонд на нацията. Така ли е!?
Абсолютно не. Един де факто безполезен в момента за държавата субект, с оглед на унищожаващата я демографска криза, какъвто е Сионий, игумен на Бачковския и в същото време необяснимо защо и на Троянския манастир, му вгорчава живота. Тормози го всекидневно. С една единствена цел – да задоволи лакомията си. Съсипвайки бизнеса на човек, който е баща на най-ценнното за бъдещето на българската държава –четирима синове.
Човек, особено важен за държавата, става жертва на бездетен наглец. Употребата на думата „наглец“ никак не е удачна спрямо духовно лице. От историята ни знаем калко важна е била ролята на духовниците за съхранението на българщината. Само че е абсолютно обидно уредилите се на манастирска ясла като Сионий да бъдат отъждествявани с тези духовници. Разбира се, според каноните на православието, представителите на черното духовенство следва да са безбрачни. Обречени да служат единствено на Бога и да са в ПОМОЩ на хората. Да бъдат пълни безсребърници. Да им е достатъчна една килия с един одър в нея за битуването им.
Макар и бездетни, обаче, те трябва да гледат на миряните като на своя челяд. И да се отнасят с тях с грижи и обич.
По бащински ли се отнася Сионий с хората!? Дори и с нещо да са съгрешили, той трябва с блага дума и с молитва да ги върне към правилния път. И те да му целунат ръка, благодарни, че ги е спасил от Дявола.
Поведението на игумена на практика е като на Сатаната. Спрямо бизнесменът Георги Паунов той се държи като „бухалка“ на Рогатия. Лично или чрез Мъжката си секретарка упражнява ежедневен тормоз над бащата на 4 синове. С нечестни врътки посягат на имуществото му. Под предлог, че било в угода на манастира. Вместо да отиде при бащата на 4-ма синове с блага покана заедно да запалят свещ в църквата в знак на помирение, бездетният Сионий съвсем се разпасва и заприличва на мутра. С организирана група биячи, събрана от Мъжката му секретарка, брутално нападат Георги Паунов. Със закани да го смачкат, да го изкормят, да го направят на салата. Да му вземат всичко!
А къде в този момент е държавата!? Козирува чинно на игумена и Мъжката му секретарка!!! Загърбила бащата на 4 деца. На когото наглецът Сионий заявава: „Ти не разбра ли, че ние сме държавата!
Обречена бездетна държава!!!
Последният, тръгнал заТерминал 2, да махне със среден пръст на Сионий. И да угаси лампите!!!

Публикувана на
13 Август 2022 година