Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Сензационна новина кога мъжете трябва да правят секс

Всеки иска дълъг и пълноценен живот. Но как да стане това? Е, отговорът дойде от проучване, направено от US учени.
Експертите от Университета на Илинойс в Чикаго (САЩ) откриха доста необичайна зависимост. Според тях дълголетието при мъжете се определя от това кога правят секс. Според техните изследвания сексът сутрин е по-полезен за здравето.

US експерти проведоха проучването си сред 2600 мъже на възраст от 65 до 87 години и стигнаха до заключението, че повечето от тях, които правят секс поне пет пъти месечно, правят секс предимно сутрин. Освен това 97 процента от тях са мъже вече са на възраст между 80 и 87 години.
Физиолозите обясняват това с факта, че сутрешният секс е по-полезен за общото състояние на мъжкото здраве, тъй като предотвратява главоболието, нормализира кръвното налягане, предотвратява сърдечно-съдовите заболявания и предпазва от неврози.
Според психолога и сексолог Олег Шевченко тези полезни свойства на секса са присъщи на всяко време на деня, но сутрин те са по-ефективни, тъй като ефектът от половия акт е сравним с ползите от сутрешните упражнения, докато вечерните упражнения за възрастни хора могат да бъдат вредни и опасни.
Освен това при мъжете нивата на тестостерон са по-високи в началото на деня и след това постепенно намаляват. В същото време трябва да се помни, че сутрешният секс е полезен само след пълноценен сън, когато силите са напълно възстановени.
Единственият недостатък на сутрешния секс Шевченко нарече „недостатъчното време“ – той има предвид, че ако нямате достатъчно свободно време сутрин за секс, а само пришпорите нещата не правите нищо. Ето защо трябва да се опитате да се събудите поне половин час по-рано и за предпочитане без будилник. Ако бързате и се притеснявате, тогава няма да има полза от сутрешната интимност.
Преди това блогърката Джесика Худ от Австралия даде съвети на мъжете, които искат да правят по-редовен секс със съпругите си. Според нея съпрузите, които искат интимност, трябва да търсят така наречения „двучасов прозорец“.
Според Джесика съпрузите с малки деца трябва винаги да се опитват да правят секс преди 21:30 часа и при това да отделят по около два часа само за себе си, тъй като след този час съпругите им вече са уморени от домакинските задължения и грижите около децата. Затова тя съветва съпрузите да помагат на половинките си в къщата и да споделят отговорностите с тях. / jenata.blitz.bg

Публикувана на
17 Август 2022 година