Новина от категория В общината
Архив на публикациите

До къде стигна пробиването под Централна гара

Строежът на подлеза под Централна гара стигна почти до ул. „Димитър Талев“. Десетина метра делят пътното платно от оградата, „захапала“ част от секторите на автогара „Родопи“.
На възловия обект на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ се работи и днес, въпреки че е почивен ден, видя екипът на „Марица“. Строителна техника и работници прокарват трасето, което трябва да свърже бул. „Васил Априлов“ с ул. „Димитър Талев“ и бул. „Македония“.
Изкоп се прави и от северната страна на жп ареала на терена до бул. „Христо Ботев“. Според договора на фирма „Трейс Груп Холд“ с НКЖИ подлезът трябва да бъде завършен до края на 2023 г. Затова строителите се стараят да използват всеки топъл ден, преди да започне зимата.
Оказа се, че днес се работи и на други възлови пътища в Пловдив. Подлез „Модър – Царевец“ вече е изграден в груб строеж от фирма „Драгиев и ко“ и той ще бъде завършен в срок, след като консорциум от няколко фирми, избран от В и К – Пловдив ЕООД , прекара Южен обходен колектор под софийската жп линия, обясниха строителите.
Офанзива има и на бул. „Хаджи Димитър“ в район „Западен“. Работи се в южното платно. В единия му край се уплътнява пътната основа, в другия подменят водопровод. От фирма „София Асфалт“ обещаха при благоприятно време да завършат пътя до края на тази година. Иначе срокът е октомври 2023-та. /марица

Публикувана на
24 Септември 2022 година