Новина от категория В общината
Архив на публикациите

ДГ „Дъга“ с нови придобивки за малчуганите

ДГ „Дъга“ в район „Северен“ спечели проект по подпрограма на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови детски площадки, ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“.Реновирани бяха две детски площадки.На едната бе извършена смяна на противоударна настилка и ремонтиране и изравняване на съществуващата настилка с тротоарни плочи.На втората детска площадка бе поставено ново комбинирано съоръжение за игра –къщичка с магазин.Монтирани бяха нови пейки.
Със средства, заделени от скромния бюджет на район „Северен“, бе реконструирана сцената, която децата ползват за изнасяне на тържества и представления. Обновен бе и навес, който да осигури комфорт на малчуганите през летните месеци.
„Адмирации за директора на ДГ „Дъга“ г-жа Бойка Палийска, която е дейна и работи по проекти за осигуряване на по-добри условия за забавление и занимания на децата.Нека те използват новите придобивки с много здраве и весело настроение, да играят и творят в една по-добра среда“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Публикувана на
26 Септември 2022 година