Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико готов за първа копка на пробива на Водната палата

Първата копка на пробива на "Водната палата" трябва да се случи в най-скоро време. Това заяви кметът Здравко Димитров. На практика строителните дейности можеха да започнат още на 29 септември.
Макар срокът за обжалване да е 10 дни, то от Община Пловдив може да го стартират 3 дни след изкарването на разрешението, ако няма възражения. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев е в болнични, обяви кметът на Пловдив, и може би това е една от причините за отлагането на старта.
"Няма причина да се отказваме от този проект. Нима искате да има задръствания, хората да губят време, да се замърсява въздуха, нерви да хабят? Ще започне в най-скоро време, ще бъдете обявени. Няма насрочена дата", посочи Димитров.
Той припомни, че към всеки проект има възраждания и припомни случая със спрения проект за почистване на река Марица след мнението на еколози, че ще бъдат застрашени птиците /малък корморан/ във водоема.
"За почистването на Марица, някои ги интересуват птичките, мен ме интересуват хората. Като стане наводнение, птичките ще излетят, но хората си оставаме тук. Намерихме пари, спряха ни, сега пак опитваме. Отговорността е моя. За тютюневият склад, ако паднем, пак отговорността е моя, но три пъти го спират на устно. Не дай си Боже стане нещо и падне складът на бул. "Христо Ботев", ще отиде до другото пътно платно. Тогава пак ще се съберете и ще попитате защо не предприехте нужните мерки? Същото е за река Марица, има заделени пари", посочи Димитров.
Той допълни, че работата по изграждане на стадиона на Ботев Пловдив продължава.

Публикувана на
27 Септември 2022 година