Новина от категория България
Архив на публикациите

Включени GSM-и привлекли мълнията, убила 3-ма сирийци в центъра на София

Разговори и снимки на бурята по включени мобилни телефони са привлекли мълнията и са причинили смъртта на тримата млади мъже в центъра на София.
Вчера около 18-15 маса гръмотевица от разразиралата се есенна буря уби на място трима сирийци на ул. "Пиротска" . Четвърти е ранен и е откаран в тежко състояние в "Пирогов". Все още не е ясно дали ще оцелее.

Годините и на четиримата са между 20 и 30. Все още се идентифицират кои са, уточни говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска. Най-вероятно те са пребивавали законно в страната. Самоличността на единия от тях е вече ясна - той е работил като фризьор в малко студио в близост до мястото на инцидента.
Мълнията е паднала на улица "Пиротска" 76 в градинката до църквата "Свети Никола". Към мястото са насочени три линейки, който са пристигнали там за 9 минути, но от екипа само констатирал смъртта на тримата младежи.
Наблизо е имало изгорели мобилни телефони. Смята се, че младите сирийци не са имали информация, че по време на буря задължително е трябвало да изключат апаратите си и да ги приберат. Вместо това, те най-вероятно са правили снимки и видеа на поройния дъжд, а един е разговарял по смартфона си - до това заключение се стига, тъй като телефона му е бил в ръката му.
Според свидетели на кошмарната гледка, сирийците са потърсили убежище от пороя под дърво до църквата и са снимали гръмотевиците. Азбучно правило е, че при буря не бива да се стои под дърво. "Ако се бяха скрили в църквата, сега щяха да са живи и здрави", коментираха в квартала. По това време в църквата е имало вечерна служба и тя е била отворена за посетители.лупа

Публикувана на
28 Септември 2022 година