Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Есенният базар „Капана“

Станалият вече традиционен eсенен базар „Капана” ще се проведе от 6 до 9 октомври на мостовото съоръжение над ул. „Гладстон“. В него участват над 101 български автори на ръчно изработени изделия, натурални храни и нaпитки. Фестивалът е известен като „бутиковата версия на „Капана Фест“. Новото тази година са производителите на продукти за къмпинг и планинарство, детски катерушки, храни и аксесоари за кучета.
Другата новост ще са творците, които изработват изделия от корк, дизайнерски чорапи и ръчно изработени лампи. Тази година на есенния базар ще има четири нови проекта. Първият е „Мост Капана“. В него под формата на творческа изложба ще се показва как може да се преобрази Пешеходният мост над река Марица. Вторият проект е социално- артистичната сцена (САС) - музикална програма. Това е една нова инициатива на базар "Капана" с цел да даде поле за изява на нови, местни и родни артистични проекти, които странят от комерсиалната сцена.
Третата новост е детски спортен кът със стена за катерене и батути - за да може, докато пловдивчани и гостите на града пазаруват, малгучаните също да се забавляват със своите връстници. Четвъртият нов проект е "Капана Филм Фест 2022". Целта тук е да се създаде пловдивско събитие, подкрепящо независимото българско кино. В селекцията участват авторски творби, за които е характерна свободата на изразяване, незасегнати от самоцелния комерсиализъм, непокварени нито от догмите на индустрията, нито от свръхнарцистичните съвременни течения.
Всяка вечер след 17:30 ч. ще има социални музикални вечеринки благодарение на нашите партньори.марица

Публикувана на
04 Октомври 2022 година