Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Шкартирахте Слави, абе, няма такава държава!!!

Хаджи Тошко, хаджи Тошко, грешник си. Айде, сам си отговори защо. Да ти подскажа ли? Да не го казвам на глас. Но си го мисля. Предполагам и много други си го мисляг. Прецака Слави Трифонов. Той създаде партия „Има такъв народ“, която ти превърна в…„Шоуто на Хаджи Тошко“.
Динко ПЕТКОВ

Грешник си. И не само защото отвсякъде е видно какъв политически нарцис си. А тъй като се оказа, че изобщо не ставаш. Едно е да се фръцкаш като сценарист. Съвсем друго е да се пъчиш като партиен консолиери. Не ти достига ръста на Дългия. Нямам предвид за физическия. Оказа се дребен като харизма, и на дребно пропиля на всичко, за което Учиндолеца пълнеше стадионите. Дето се казва, даже една песен на Слави и Ку ку бенд не можеш да изпееш. Въпреки че го докарваш иначе до самочуствието на Азис и Веско Маринов в едно.
Дали нямаше да е по-удачно, вместо теб, да бяха възложили на Ванката да движи партия „Има такъв народ“? Сигурен съм, че повече щеше да се харесва на електората. Смеят му се често на наивността, но гарантирано нямаше да стане за присмех, като теб!
Разбира се, аз съм провинциален журналист, няма да ти се обидя, ако ме наречеш „медиен помияр“. Но ти пък какъв си!?!? И не е важно кой съм аз, че си позволявам да богохулствам по адрес на Хаджи Тошка-Великолепни. Важното е как така партия „Има такъв народ“ , печелила изборите, предпочетена от избирателиге пред мастодонтите ГЕРБ, БСП, ДПС и останалите, стана партия-персона нон грата на 2 октомври? Провали ли я Тошко или не? Това е въпросът. И не на Хамлег. А на Слави и на всички, повярвали на партия „Има такъв народ“. Същите, които пълнеха заради Слави Трифонов стадион „Васил Левски“, трябваше да „напълнят“ цяла България. А сега какво стана – с гласувалите за „Има такъв народ“ едва ще се напълни залата на някое читалище.
Слави вчера каза, че това, което да очакваме, предстои тепърва. Ама пак ли с Хаджи Тошко, не стана ясно. Вероятно пред него той вече си е посипал главата с пепел. Съмнявам се обаче да е поел вината. И дали наказателната санкция от тук нататък спрямо него ще е като сценарист да пише в „Шоуто на Слави“ само тв рекламните тектове за диария и запек, например. Или репликите на любимия персонаж на Светия Синод отец Нафърфорий.
Впрочем Хаджи Тошко си имаше по време на всички досегашни избори свой духовен гуру. Макар да не декларираше това. Така излизаше. Следва сам да обясни каква му беше тръпката по игумена на Бачковския манастир Сионий. Разследван за педофилия, след сигнал на бащата на семинарист. Със съмнение, че не му е чист косъмът на монах - по мрежата още се върти видеото с признание на младо монахче, че го обслужвал сексуално, срещу което получавал по 10 000 лв. всеки месец. Без досега това да е опровергано по накакъв начин. Тази небогоудна репутация на игумена едва ли е била тайна за Хаджи Тошко. В гугъла даже е документирано разюзданото му поведение. И необяснимо защо точно в Бачковския манастир Хаджи Тошко тържествено стартираше предизборната кампания на партия „Има такъв народ“. Все едно че други манастири у нас няма. И още една връзка със Сионий. Общински лидер на партия „Има такъв народ“ в Асеновград е най-верният човек на игумена – Мъжката му секретарка. Толкова ли е незаменим този манастирски служител, на когото едно от най-важните задължения е да поднася кафета на гостите на игумена. И с уж нефалшиви нотариални актове да ходи да тормози бизнесмени, с претенции, че държат имоти, които са манастирска собственост. А в прокуратурата на трупчета е подадена жалба срещу него за сексуален тормоз. Семейна жена се оплаква, че той й е отправил предложение на работното й място да отидат в някое бунгало да прекарат нощта. Явно тази Мъжка секретарка е незаменима, щом на четири поредни избори все е в листата на партия „Има такъв народ“ . Първият път успя да подведе асеновградчани да го пратят в парламента. На следващите те се усетиха колко струва и доколко може да разчитат да защитава интересите им. И го загърбиха. Хаджи Тошко, обаче, си го слагаше в листите. Дори вкара в тях и родата му – пак четири пъти подред в пловдивската листа беше чичото на Мъжката секретарка т. нар Шкембе войвода. Смятат го за голям експерт по паркирането – нали работи като събирач на такси на паркинг под Бачковския манастир. За тези му професионални качества на последните избори дори беше в две листи на партия „Има такъв народ“ – хем в пловдивската като парашутист, защото живее в Асеновград, хем в листата на Пловдив-област.
Възможен е и и друг вариант хаджи Тошко да се покае след резила с партия „Има такъв народ“. Нали е толкоз биз бизе с игумена Сионий. Да му даде монашеско расо, да му отделят одърче в килийка, да го зачислят на хляб и вода като останалите монаси. И с опита му на сценарист да започне да пише сценариите за „Шоуто на Сионий“ - за кръщенета, молебени, по Коледа, Великден и прочие.
Хаджи Тошко не е единствен грешник пред Слави. Грещници са и всички онези, които подскачаха и припяваха на концертите му. Нали бяхте хиляди. Нали се възторгвахте. Ръкопляскахте. Оказахте се лицемери. На 2 октомври го изоставихте.
Не бяха с него и десетките хилади, че и повече, които вече над 20 години бяхте с „Шоуто на Слави“ . Всяка вечер на диванчето в хола. Семейно. На 2 октомври си останахте на диванчето. В очакване да започнат турсите сериали или дълбоко съдържателните и поучителни риалита на „опосумите“ и Халваджиян.
И какво се оказа? На 2 октомври качихте на бял кон Бойко, прегърнахте Просто Киро и Кокорче, сайдисахте все едно е някоя видна плеймейтка Корнелия, направихте темане до земяна на Карадайъто, козирувахте на джобния генерал Наско и коалиционната му дружка с орловия нос, поляхте менче с вода на Копейката, припознахте и още един о.з. със зелени чорапи.
Според резултатите от ЦИК всички изброени заслужават да са в парламна. Така решихте. Най-праведни, по Левси и Ботев най-народни хора. Те единствено могат да направят такива закони, че вече да не сме най-бедната държава в Европа, с най-болните хора и с най-голямата смъртност, с обричаща на изчезване България заради демографска криза.
А за Слави Трифонов отсякохте - той не струва. Шкартирахте го. Е, Няма такава държава!!!
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
Добър вечер уважаеми зрители.
Спите ли?
Поздравявам майките на нашите ръководители.
До вчерашни мухльовци, а днеска дупета…
Поздравлявам всички вестници и главните редактори
и техните заместници.
Всеки пише за всичко, а нищо не разбира.
Толкова е гнусно, че не ми се коментира…
Силиконов живот, силиконови цици,
силиконови мечти и фалшиви политици.
Всичките живеят в една тъпа реклама,
в която свободата е сравнена със салама.
Новините започват с дебат за бюджета
К'ви дебати, ебати, депотати и ментета.
На трибуната качва се некъв педераст.
Педераст, педераст, но облечен във власт.
Устата му глупости, в очите му злоба.
Той тая власт ще я стиска до гроба,
а щом свърши поредния смешен дебат,
ще отиде да чука в Студентския град…
Добър вечер уважаеми зрители.
Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители?
Колко пъти се повтаря старата история?...
И какво да ги правим сега тея кавали `
щот така или иначе вече сме ги избрали?
Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно?
Не ви ли омръзна да живеете бедно?
До кога ще си траем, вече става банално?
Толкова ли е трудно да живеем нормално?
Пак ли ще живееш в лъжа?
Нема такава държава.
Пак ли ще търпиш и до кога?
Нема такава държава.
Няма смисъл от това и последната илюзия умря
в тая страна на власт и глупостта.
А бе, нема такава държава!

Публикувана на
04 Октомври 2022 година