Новина от категория България
Архив на публикациите

Синът на Борис Гуджунов след мизерията у нас се замогна в Дубай

Синът и съпругата на покойния певец Борис Гуджунов са напуснали страната, разказват техни съседи от столичния квартал „Люлин“. Роднините на българския Том Джоунс емигрирали уж за постоянно, но не в родната на вдовицата му Елжбета Полша, а в Дубай.
От няколко години насам синът на Гуджунов – Кристиан, работи като стюард към луксозните дубайски авиолинии, собственост на шейха на емирството. Заплащането му било изключително добро и така успял да си спести пари за жилище в мегаполиса. Кристиан сам сподели в социалните мрежи, че се е установил за постоянно в Дубай, където, след като си стъпил на краката, повикал и своята майка. Преди момчето на Борето да замине да вади пари в чужбина, заедно с Елжбета живееха на ръба на мизерията в малкия им апартамент в крайния столичен квартал „Люлин“. Полякинята, макар и бивша изключително талантлива балерина, се бе принудила да продава билетчета в метрото, за да може да издържа семейството след смъртта на мъжа ѝ. Обичаният певец издъхна през 2015 г. след дълго и тежко боледуване в почти абсолютна немотия. И малкото спестени пари на семейството отидоха за лечението му, а мизерната пенсия, която Гуджунов вземаше, не им стигаше дори за хляб за целия месец.След кончината му синът му призна, че е наследил единствено маломерното семейно жилище и 200 лева, които баща му успял да му задели.
Кристиан притежава гласовите данни на татко си, но не успя да пробие на музикалната сцена у нас, макар да направи няколко опита. Преди години Маги Халваджиян се пробва да му подаде ръка и го включи в музикалния формат „Пееш или лъжеш“, но славата му беше краткотрайна и след финала на шоуто мечтите му за кариера не се оправдаха. Така Гуджунов-младши решил да емигрира и по случайност попаднал в редиците на дубайските авиолинии. Освен че обиколил цялото земно кълбо няколко пъти, благодарение на новата си професия печелел и хиляди долари месечно, с които издържал себе си и майка си. За момента наследникът на певеца няма свое семейство, нито жена до себе си.
Известно е, че в Англия живее по-големият му брат от първия брак на Гуджунов, чиито дири обаче отдавна са загубени. Двете деца на естрадната звезда не поддържат никаква комуникация помежду си.ретро

Публикувана на
05 Октомври 2022 година