Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Медсестра почина пред очите на лекари

Тина Хюз, 59-годишна медицинска сестра от Обединеното кралство е починала от сепсис, след като лекарите не успели да стигнат до съгласие за диагнозата й в продължение на 12 часа. Това съобщава Birmingham Mail.
Жената е приета в болница през август поради проблеми с уринирането, объркване и повръщане. До 8 септември същата година състоянието й се влошава и лекарите подозират сепсис. Застрахователната компания, която по-късно разследва смъртта на жена, установи, че лекарите са имали спор в кое отделение да я настанят.
Около 3 часа сутринта на 9 септември Тина Хюз е преместена в отделението за критично болни, а около четири часа по-късно в интензивно отделение. На сутринта жената е била включена към апарат за дишане, но това не я е спасило.
В доклад от застрахователния фонд, който инициира прегледа на смъртта на жената, се казва, че има „ясно забавяне в диагностицирането на сепсис“ и в лечението на състоянието. Освен това фондът посочва разногласия сред лекарите относно необходимото ниво на грижа и в кое отделение на болницата Хюз трябва да бъде прехвърлен.
Адвокатът Джейд Елиът-Арчър, която представлява покойната дъщеря Ивет, заяви, че семейството се надява да попречи на други лекари да направят същата грешка./Zdrave.to

Публикувана на
07 Октомври 2022 година