Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Влюбена на 47 г. превежда над 18 000 лв. на Дон Жуан от Инстаграм

Жена на 47 години е превела на мъж, представящ се за медицинско лице, над 18 хил. лева за по-малко от месец.Потърпевшата е подала жалба в полицията вчера мчера. Между 20 август, когато е започнала да поддържа контакт с непознатия, и 16 септември тя му е превела сумата от 18 417 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Мъжът и жената са се запознали в социалното приложение Инстаграм.

На 8 август мъжът е поискал покана за приятелство от потърпевшата и двамата са започнали да кореспондират всекидневно чрез съобщения. Той се е представил за военен лекар в Кабул, Афганистан, разведен, с две деца, германец по произход. Казал е, че майка му е българка, поради което относително добре владее български език.
Прокурор Илиев обясни, че извършителят постепенно е започнал да „обработва“ пострадалата, като в един момент ѝ е казал, че иска да живее с нея и че ще си купи къща в Добрич, но за целта му трябват пари за документи и самолетни билети.
Така на 25 август 47-годишната жена е започнала да превежда пари на мнимия лекар, до 4 октомври. Вчера, 6 октомври, жертвата е посетила една от банките с намерението да преведе поредната сума. Служител на финансовата институция ѝ е казал, че това е измама, и е отказал да извърши транзакцията. След този случай жената се е явила в Първо РПУ, където е подала жалба.
Сумата от 18 417 лева е изпращана поетапно и по различни сметки, като по думите на пострадалата преводите са нареждани в полза на граждани в Румъния и Италия. Тепърва ще се установява кой е титуляр на сметките и кой стои зад Инстаграм профила „Джеймс".телеграф

Публикувана на
07 Октомври 2022 година