Новина от категория България
Архив на публикациите

Мрежата завря след отказа на Просто Киро и Кокорчо да преговарят с ГЕРБ

"Продължаваме промяната" ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ. Това решение е взето от Националния съвет на партията на заседание вчера, обяви съпредседателят на формация Асен Василев. "Това означава, че няма да отидем на разговори с ГЕРБ за първия мандат", каза Василев.
Изявлението на ПП предизвика и редица коментари във Фейсбук, пише Трибюн.
Ето и част от тях:
Евгений Михайлов:
Какво разбрах от пресконференцията на ПП:
1. ПП са против закупуване на нови 8 самолета F-16 преди да сме получили първите 8. Де факто ПП са против България да има пълноценна ескадрила.
2. ПП са против модерно превъоръжаване на българската армия.
3. ПП са против предоставяне на военна помощ на Украйна.
4. ПП надцакват социалната програма на БСП.
5. ПП са готови за правителство с втория или третия мандат.
Не знам дали и ДБ са гледали и разбрали това.
Ако ГЕРБ не направят правителство с първия мандат ПП ще направят правителство с БСП, а може би и с "Възраждане".
Ей, Д(С)Б, ще подкрепите ли всичко гореизброено?
Борислав Цеков:
Политиката на правителството на Кирил Петков получи два вота на недоверие. Първият - от Народното събрание. Вторият - от българските граждани. Трите управляващи партии в кабинета "Петков" - ПП, БСП и ДБ в новоизбрания парламент ще имат 98 депутатски мандата. Три партии - 98. Двете партии, които в миналия парламент бяха в опозиция на кабинета "Петков" - ГЕРБ и ДПС, сега ще разполагат със 103-ма депутати. Две партии - 103.
Този факт може да има един-единствен политически прочит (освен ако не се правят партийни спекулации и пожелателно мислене). И този прочит е: правителствената формула на ПП, БСП и ДБ, начело с Петков загуби доверието на гражданите и вотът на 2 октомври е вот за друга управленска формула, за друга политика и за друг състав на МС. Точка. Неразбралите ще усетят на собствен гръб "тоягата", която изяде ИТН.
Емил Томов:
Kiril Petkov и Assen Vassilev искат да строят комунизЪма по скандинавски модел. А откъде пари? Гответе се, ние и нашите деца ще плащаме!
Аспарух Илиев:
В изявление Джо Байдън придупреждава, че светът не е бил толкова близо до ядрена конфронтация от времето на Кубинската криза. Не знам дали точно в този момент България има нужда от непрекъснати избори и служебни президентски проруски кабинети. Тук намирам и коалирането с БСП във всеки един формат за изключително грешен ход. Рисковете и заплахите за националната сигурност са ясни и идват от изток.
Геополитическата ситуация изисква на първо и основно място консолидация на прозападните и проевропейските сили в страната, както и омекотяване на свързаната с нея енергийна криза, това са непосредствените рискове за българското общество. За всичко друго има време по-късно, сега трябва да се работи по приоритети.блиц

Публикувана на
07 Октомври 2022 година