Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Диета с грейпфрут

Диетолозите винаги съветват да се обърне внимание на диетата. Тяхната изпитана рецепта е намален прием на въглехидрати и то само сутрин за закуска, за обяд препоръчват протеини в комбинация със свежи салати, а за вечеря лека салата, без калорични дресинги и евентуално риба. Често обаче ни се струва, че това е дълъг път до желаното тегло.
Не са малко тези, които се кълнат в диетата с грейпфрут. Този плод принадлежи към групата на простите и бързи диети и се основава на дванадесетдневна диетична програма, при която ядете грейпфрут с всяко хранене. Този плод, който се избягва от мнозина, е наричан "изгарящия мазнини", а диетолозите отдават това на голямото количество витамин С, което съдържа.
„Грейпфрутът съдържа голямо количество витамин С, за който вече е доказано, че ускорява метаболизма, и антиоксиданта нарингенин, който насърчава черния дроб да разгражда мазнините. Червеният цвят на грейпфрута се дължи на пигмента ликопен, който също подпомага отслабването“, твърди диетологът Келиане Петручи.
Простата диета с грейпфрут се състои от три хранения, като преди всяко хранене се яде сок от грейпфрут или цели плодове.
Закуска: 2 варени яйца, 2 резена бекон и 1 чаша сок от грейпфрут
Обяд: сезонна салата с дресинг, неограничено количество месо по избор и 1 чаша сок от грейпфрут
Вечеря: месо, приготвено по желание в неограничени количества, салата от зелени зеленчуци и 1 чаша сок от грейпфрут/Zdrave.to

Публикувана на
31 Октомври 2022 година