Новина от категория България
Архив на публикациите

„Кой реванш, бе братко, на кое да ви се реванширам!“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разгневи на ДБ и сподели недоволството си от техните реакции на брифинг в централата на партията си. "БСП бил коалиционен партньор на ДаБг. ДаБг и ДСБ пък са били коалиция с мен. Това е истината. После бяхме и с патриотите. Сиреч тогава, защо говорим неистини? Напомняйте тия неща, защото явно хората го забравят. И ето Христо Иванов продължава - имало коалиция на реванша. Кой реванш, бе братко, на кое да ви се реванширам?, изригна бившият премиер.
Че аз бих могъл да дойда по домовете ви да ви извличам незаконно, но аз съм демократ и подобно нещо не мога да си го помисля, заяви Борисов.
Наслагахте вашите хора, които се провалиха във всичко, защото вие, колеги от ДаБг, станахте съучастници по темата "Лукойл", за газа. Вие, уважаеми, не гласувахте по време на вашето правителство с БСП. А сега, когато лидирахме ние, с нашите депутати минават огромни мнозинства. Хайде малко да се смирим, призова Борисов. Истинската задача пред нас не е Изборният кодекс, а да се състави техническо кратко правителство, за да мине зимата, подчерта Борисов.
Обичате да спите до късно, може би месец ви е нужен. Добре, ще ставаме рано, за седмица ще го направим. Вие работите по 15 часа, ние по 18, това са 150 работни часа, изчисли бившият премиер. Отново засегна взривоопасната тема за машините за гласуване, скарала партиите в парламента: "Ние винаги сме поддържали машинното гласуване. Ние бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не изборен кодекс за след 4 години"
"Борисовки? Лоши Борисовки няма. Ние въведохме машинното гласуване", добави той.
По повод бежанските вълни, които напоследък все повече се увеличават, Бойко Борисов заяви:"Ние сме носители на промяната. Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямаше шанс да има бягащи, и то в София, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите."
"Благодаря на Христо Иванов за ласкателството за Борисовите машини. Той твърди, че убеждаваме хората, че трябва да ги е страх от машините. Христо, как убеждаваме хората? Ние ги въведохме. Опитваш се да манипулираш, но това не го можеш колкото мен. Аз никога не съм бил в коалиция с БСП. Ти беше част от всички кражби. С кое право?", добави лидерът на ГЕРБ.
"Не измествайте темата. Ще седнем и ще направим правителство. Вие обичате да спите до късно и затова един месец ви е нужен. Ами ще ставаме по-рано. А и то не е сложно", каза още той.лупа

Публикувана на
22 Ноември 2022 година