Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Черният петък в Пловдив беше мижав

Черен петък - днес е денят за голямо пазаруване. Това е събитие, което се провежда ежегодно в световен мащаб, в последния петък на месец ноември. През последните години промоциите започват още в началото на месеца, но предимно онлайн. Във физическите магазини те остават около 25 ноември, както е по традиция.
Всички сме виждали километричните опашки от желаещи да се възползват от намаленията в Европа и САЩ. Това е така, защото в чужбина Черният петък протича по съвсем различен начин – обявяват се между -50 и -80% на всички стоки от съответната марка.
Днес в Пловдив бяха единици магазините, обявили подобен тип намаление. Моловете останаха необичайно пусти за събитие от такъв характер. Натовареността от посетители не беше осезаемо по-голяма от тази в обикновен делничен ден, а опашки нямаше никъде. Масово на витрините се виждаха табели до -30% и - 50% и то на определени стоки.
По данни на Асоциацията за защита на потребителите близо 80% от българите ще се възползват от Черния петък, но предимно онлайн. Всеки четвърти човек ще изхарчи поне 500 лева. Най-често търсените и купувани стоки са телекомуникационни устройства, трафик

Публикувана на
25 Ноември 2022 година