Новина от категория България
Архив на публикациите

Просто Киро се изпуснал, че знае кодовете на машините за гласуване, предлага ги и на БСП

„Ще ви кажа защо БСП иска този закон – защото вие откраднахте изборите.“ Така се обърна заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски към депутатите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс.
„Защото вашият съпредседател и бивш министър-председател каза: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България? Ето затова, уважаеми колеги“, продължи той.
„Сега казах само първото изречение, утре – второто, сряда и четвъртък ще е довършекът. На следващите избори ще останете само 15 души парламентарна група“, предупреди Свиленски и добави:
„Българите ще гласуват с хартия, членовете на избирателните комисии ще броят и никой повече няма да има право да държи кодовете на машините в България.“
"Ето сега стана ясно защо е тази истерия. И сега става дума не само за вълшебна флашка, а и за вълшебни кодове", уточни Десислава Атанасова. /труд

Публикувана на
26 Ноември 2022 година