Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Цветана Манева в нов чалга клип

Актрисата Цветана Манева за пореден път подаде ръка на чалгата и се появи в песен на новоизлюпената 18-годишна фолкизпълнителка Данна. Манева не участва физически в клипа, който за месец е гледан близо половин милион пъти в интернет пространството, но парчето започва с неин едноминутен монолог.
Песента „Всеки да я знае“ е микс между фолклор и попфолк и участието на актрисата в проекта на съвсем наскоро изгрялата на чалга небосклона девойка Данна е, меко казано, изненадващо за целия културен елит. Очевидно Манева е успяла да се спазари за солиден хонорар, за да се включи в парчето с гласа си и отново да заложи репутацията си на карта, тъй като и преди се е случвало да подкрепя чалга жанра, за което е била жестоко критикувана.
През 2018 г. тя се появи в скандален клип на краля на чалгата Азис, който разтърси културните среди у нас. Главната роля в песента „Познаваш ли ме“ бе поверена на иконата на БГ театъра и киното, народната артистка и любимка на поколения българи, а освен във видеореализацията тя отново участваше и с прочувствен монолог, написан лично от Азис. Тогава Манева, смятана за морален стожер на обществото и защитник на отколешни ценности, обясни, че приела да участва във видеото заради социалните му послания. Тя получила поканата лично от ромския славей чрез телефонно обаждане и веднага се съгласила, което било изненада и за него. Как обаче новата чалга фурия Данна е успяла да се свърже и да убеди Цветана Манева да се включи в новата ѝ песен, не е ясно. /ретро

Публикувана на
26 Ноември 2022 година