Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Мерве Диздар не понася клюките

Талантливата актриса Мерве Диздар напоследък е често споменавана в медиите и социалните мрежи, благодарение на участието си в комедийни и драматични сериали, както и изяви на театралната сцена. Награждаваната актриса, която стана известна с успешните си изпълнения в проекти като „Войната на снахите“, „Блокът на невинните“, „Алиса Мюзикълът“ и „Ершан Кюунери“, направи откровени изявления за кариерата си в интервю с Хакан Гендже от изданието Hürriyet.
На въпрос на журналиста каква е тайната, да съществува само благодарение на труда си, като държи всички на разстояние, актрисата отговори: „Винаги ходя на едни и същи места, приятелите ми винаги са едни и същи. Така че просто говорим за това, което правя. От една страна, това е за предпочитане. Звучи по-сигурно. Така че мисля, че разстоянието е добро за всички и всичко.“
Мерве Диздар разказа, че при избора на проект на първо място обръща внимание на сценария. „Опитвам се да избера проект, в който искам да разбера героя. Не гледам колко голяма или малка е тази роля. Ако ми хареса историята, ако мога напълно да разкрия героя на зрителя, да разкажа за характера и взаимоотношенията и ако мога да допринеса за работата, ще вляза в проекта със затворени очи. Важното е как предавате историята на публиката. Не знам дали има някакъв друг трик“, каза тя.
Актрисата призна, че е спечелила известност благодарение на сериала "Блокът на невинните". „Но винаги съм играла.
Завърших консерваторията през 2008г. Представете си, от тогава до днес... Хората започнаха да ме разпознават едва сега... Славата не е променила начина ми на живот. Това не промени отношението ми към работата или стила ми. Но започнах да спазвам повече дистанция сред хората. Проблемът да си популярна актриса е, че хората говорят неща за теб, които не съществуват. Те коментират това, което виждат или чуват, без да знаят кой сте всъщност. Това е най-трудното. Трябва да се съсредоточим повече върху работата си, да произвеждаме повече, да четем повече“, добави тя.
Мерве Диздар завършва факултета по актьорско майсторство в университета в Чанаккале. Тя получава магистърска степен от програмата за напреднали актьори в университета Кадир Хас. Започва своята театрална кариера с театър "Семавер Кумпаня". За първи път на екраните актрисата се появява в сериала "Ветрове в главата", в който играе ролята на Салиха. /труд

Публикувана на
27 Ноември 2022 година