Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тв водещ бил малтритиран от втория мъж на майка си, който сега се хвали в Асеновград, че му е син

Водещият на новините по Нова телевизия Христо Калоферов стана татко на момченцето Христо на 15 април 2020 година, но две години след това никой не знае коя е загадъчната майка на сина му. Журналистът никога не говори за нея в своите интервюта и не публикува общи семейни снимки. ,,Галерия" се добра до фотоси на мистериозната дама и научи, че тя се казва Мила и само най-близките хора до Христо знаят за нея.
Той предпочита тя да остане анонимна и да не се превръща в обект на публичен интерес. Жената, пленила сърцето му, изобщо не е известна и няма нищо общо с неговата професия. Тя е на 41 години и работи като психолог. По публикациите й в социалните мрежи обаче става ясно, че с Христо се познават поне от седем години, обичали са да излизат заедно по заведения в обща компания, а запознати твърдят, че двамата са били най-добри приятели. В един момент обаче те решават да създадат семейство и да имат дете, а слуховете гласят, че дори вече са сключили брак, защото носят халки.
Двамата имат много общи интереси, а най-много обичат да гледат филми и да ходят на кино. И двамата крият старателно снимките на сина си, като само го публикуват в гръб или на кадрите се вижда неговата ръчичка или краче. Журналистът е категоричен, че не желае да показва наследника си, както и половинката си.
Откакто е под светлините на прожекторите, тв водещият пази личния си живот и не публикува снимки с жени, с изключение на тези с колежките му от телевизията и със сестра му. Стефка носи различна фамилия и няма визуална прилика с батко си. Тя е дете от втория брак на майката на Калоферов, но макар да са от различни бащи, двамата с Христо са изключително близки.
Журналистът губи татко си едва тригодишен, когато баща му е убит от брата на дядо си след скандал за строеж на нова къща. Убиецът бил борец против фашизма и лежал в затвора само няколко месеца за това си деяние. „Единственото, което помня от баща си, са ръцете му - големи и силни, които ме държаха", разказва Христо. На 12 години той попитал майка си защо има само един дядо и една баба, тогава за първи път се запознава с родителите на татко си. „Те ми показаха гроба му, но аз мисля, че той не е там, а винаги е до мен и ме подкрепя. Имал съм доста трудни моменти, които изведнъж са се разрешавали с неочаквана лекота. На пръв поглед нерешими проблеми са завършвали с щастлив край. На всяко стъпало от моята кариера сякаш баща ми е като сянка зад мен и ме бута нагоре. Но съм гневен, че животът не ми е оставил най-силната ми опора като дете", признава журналистът. Затова сега се е зарекъл да бъде най-добрият татко за своя син и във всяка свободна минута той се занимава с него.
Година след загубата на съпруга си майката на Христо се омъжила за друг мъж, който обаче не само че не могъл да замести у него празнината от загубата на баща му, но и години наред малтретирал психически доведения си син. Започнал да пие. „Имаше един период от седем-осем години, в които поне три пъти в седмицата съм се молел баща ми да беше жив, защото, когато алкохолът влезе в семейството ни, стана страшно... Накрая, за да се спася, избягах да уча на другия край на България в Благоевград. А днес този човек се гордее с мен и разказва на цял Асеновград, че съм негов син и се гордее с мен“, споделя новинарят.
Оставайки полусирак, той е отгледан от баба си и дядо си. Покрай тях проговорил с Лили Иванова, чиито песни ежедневно звучали от семейния грамофон. Било няколко месеца след смъртта на баща му, когато журналистът изтананикал един от вечните шлагери на примата „Свири, щурче". Оттогава винаги където и да отиде, носи тази плоча с него.
Преди години си купува 33-годишен грамофон, реставрира го и сега машината работи чудесно и той пуска на нея песни на сина си, разказва „Галерия”.

Публикувана на
02 Декември 2022 година