Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Вътре в най-тънкия небостъргач в света

Дизайнерите, които стоят зад най-тънкия небостъргач в света, подаряват на феновете на луксозния начин на живот ранен коледен подарък. Базираната в Ню Йорк фирма Studio Sofield разкрива интериора на Steinway Tower, новопостроената кула с височина 435 метра с изглед към Сентръл парк. Споделените кадри бележат завършването на разкошната забележителност в центъра на Манхатън, която е построена на място, заемано някога от историческата компания за пиана Steinway & Sons.
91-етажният небостъргач е с 46 жилища на цял етаж и дуплекс. Снимките, публикувани този месец от дизайнерите, показват разкошни фоайета, украсени с варовик, мрамор, почерняла стомана и кадифе, подове от масивен дъб и оригинални произведения на изкуството на Пикасо и Матис.
Според Studio Sofield интериорът е проектиран така, че да напомня за величието на Позлатената епоха на Ню Йорк, период от края на XIX век, когато булевардите на града са били облицовани с величествените имения на барони-разбойници като Андрю Карнеги и Корнелиус Вандербилт. Steinway Tower, се намира на улица в центъра на града, изпълнена с блестящи кули, която е станала известна като "Редът на милиардерите".
Интериорът на сградата включва 25-метров плувен басейн, разположен в изпълнена със светлина стая с прозорци от пода до тавана и редица палми. Има и модерен поглед върху легендарния бар King Cole в Ню Йорк, допълнен с декоративен балкон и персонализирани златни и сребърни стенописи.
Другите удобства включват частни трапезарии с кухня за кетъринг на главния готвач, голф симулатор и озеленена тераса.
Супер тънките небостъргачи се превърнаха в отличителни черти на силуета на Хонконг през 70-те години на миналия век. Оттогава големи градове като Ню Йорк последваха примера. /лупа

Публикувана на
03 Декември 2022 година