Новина от категория България
Архив на публикациите

В оборудвана линейка прекарват 14 мигранти, облечени като лекари и пациенти

Група мигранти е била заловена в Бургаско в линейка, съобщават от полицията. Те са били облечени като медици и пациенти и са се придвижвали с автомобил, точно имитиращ кола на Спешна помощ.
Линейката е собственост на частна фирма. Спешният автомобил е бил напълно оборудван с медицинска техника, включително и със син буркан.
В линейката са били трафикирани 14 човека - от тунизийски, либийски и сирийски произкод, обяви на брифинг прокурор Мария Маркова. Тя обясни, че очевидно трафикантите са се надявали да могат да минават безпрепятствено през КПП-тата, които са направени в Бургаския район.
Линейката е била закупена от автокъща в София от фирма, която е била регистрирана в началото на ноември и няма никаква дейност, съобщи от своя страна директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.
Целта е била колата да се използва точно за трафик на мигранти. По наша информация това е бил първия курс на линейката, каза още полицейският началник. Колата била спряна след анализ на риска от патрул на жандармерията между две бургаски села, обяви Калоянов. Той разказа, че шофьорът е бил облечен с престилка на фелдшер. Водачът е българин, от София, без криминални регистрации.
В шофьора са открити наркотични вещества и затова също ще има разследване срещу него. Линейката не е била с пуснати светлини, когато е спряна. Имала обаче всички атрибути на истинската линейка. /лупа

Публикувана на
03 Декември 2022 година