Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Неврохируг видял Отвъдното

Американският неврохирург Ебен Александър прекарал седмица в кома, по време на която имал видения. След като се върнал към живота, се е заел да докаже съществуването на рая. Разказът му е предаден от The Sun.
През 2008 г. докторът е поставен в изкуствена кома поради остра бактериална инфекция. Седмица по-късно неврохирургът излиза от нея и заявява, че е видял духовен водач – жена, която го е отвела в идеален свят. Неврохирургът вярва, че това свидетелства за задгробния живот и оттогава се опитва да докаже съществуването на рая.
Ебен Александър твърди, че според медицинските доклади виденията му не биха могли да бъдат сън или халюцинация. По думите му първоначално е потънал в тъмнина, но не се е уплашил и няма спомени. Тогава бяла светлина пронизва тъмнината, придружена от съвършена музика, която го придружава до „Долината на портите“. Мъжът описва водача си като мълчалива жена. Тя не казва нищо, но има искрящи очи и топла усмивка, която го изпълва с истинска любов. По време на пътуването си през „мастилената тъмнина“ човекът среща определено божество, но не може да определи какъв вид е то. Учените смятат, че такива ярки видения са причинени от мозъчна активност, когато човек е близо до смъртта. Преди време светът узна за друг подобен случай. 61-годишен жител на Австралия се връща към живот час и половина след клинична смърт. /ретро

Публикувана на
04 Декември 2022 година