Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов: „По-добър премиер от мен няма!“ „България си има Меси и това съм аз!“

„Румъния не ни е виновна, премиерът на Холандия е прав - в момента границата е разграден двор. Животът го казва - над 75 000 мигранти има в Австрия. Канцлерът казва - откъде дойдоха? А знаете, че те като отидат в центровете там, казват откъде са минали.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Единственият изход от ситуацията според него е съставянето на редовно правителство.
"Ясно е, че партиите и лидерите са много възпалени, с изключение на нас. Ние рязко даваме назад и ще правим декларации срещу Холандия. Това е един от най-големите донори в Съюза, нормално е като дават парите на такива като нас, да искат ред законност и справедливост и да се пази външната граница", коментира лидерът на ГЕРБ.
"Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. Вторият вариант е все пак да излъчим премиер, който да мине... Можещ, знаещ и гарантиращ, че ще ви изведе от кризата - това съм аз. Или друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Той да може да подпише един морален документ с другите партии, с който да излезе пред парламента и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм", заяви той..
Категоричен е: "И Меси е на 35 години, но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз".
„Като имаме първа политическа сила, обикновено лидерът на партията става премиер. Бойко Борисов, смятам, че трябва да бъде номиниран”, посочи днес в студиото на „Събуди се“ депутатът Тома Биков.
Преди него и Владислав Горанов тази сутрин каза по Би Ти Ви: "Правителство с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов". /лупа

Публикувана на
04 Декември 2022 година