Новина от категория България
Архив на публикациите

Опашка от желаещи да осиновят Мечо

Вълна от желаещи да осиновят бездомното куче Мечо, което беше жертва на брутално насилие. Случаят на Мечо, обаче, не е единствен. Ежедневно бездомни и домашни животни стават жертва на насилие, съобщават неправителствени организации.
Никой не знае с точност какви ужасни мъчения е преживял Мечо. Animal Rescue - София са го приели с две счупвания на крак, множество прорезни рани, охлузвания по краката, които подсказват, че е връзван и измъчван. Силно стресиран и недоверчив към всеки.
"Ако нямахме информацията какво се е случило с него, бихме предположили, че е блъснат от кола. Всъщност, травмите бяха толкова тежки, че е трудно човек да си представи, че някой може да го причини и то умишлено на животно", казва пред БНТ Светослав Петров от Animal Rescue - София.
Мечо се възстановява прогресивно. Обича всички, щедро раздава ласки и на непознати. Радва се на храната, на топлото, на грижата. Пътят му ще бъде като на всяко друго куче в приюта - пълно възстановяване и намиране на възможно най-добрия дом. Кандидатите са повече от тези за всяко друго куче без порода.
"Много кандидати, голяма част от тях, за съжаление - неподходящи. Имахме запитвания от, вероятно с най-добри чувства, от фирми, от складове - места, където той няма да бъде домашен любимец, няма да бъде член от семейството. Кучетата са член от семейството. Както искаме да живеем ние, така същите условия трябва да даваме на тях", казва Светослав Петров от Animal Rescue - София.труд

Публикувана на
05 Декември 2022 година