Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Атлетка завърши маратона с бездомно кученце, намерено по пътя

Понякога не ние избираме любимците си, а те избират нас. Те просто идват в живота ни и като че ли заявяват: „Искате ли или не, но аз оставам“. Приблизително такава е историята, случила се със спортистка от Тайланд на име Кхемжира: нейното опашато щастие я чака буквално до пътя. Но всичко по реда си.
Запознайте се с Кхемжира
Момичето отдавна се занимава със спорт и често участва в маратони. Тя също така много обича животните: има много опашати у дома, както кучета, така и котки.
Един от нейните маратони в Банкок се обърква.Разстоянието било 26 мили (около 42 км). Въпреки това, след като пробягала 7 мили (малко над 11 км), момичето забелязало малко кученце отстрани на пътя, до което нямало никой.
Спортистката не можела да подмине животното, което се нуждаело от помощ. Кхемджира спряла, взела малкото кученце на ръце и изминала останалата част от пътя с него. Тя не го предала на никой от зрителите, а го притискала до себе си до самия финал. Момичето стига до финала не само, а с нов приятел.
Да, очевидно не било лесно да се бяга дори с малко допълнително натоварване, но спортистката не оставила скъпоценния си товар нито за минута, а сторила чудеса от доброта и постоянство.
След като завършва маратона, тя се връща на мястото, където е намерила кученцето.
Кхемджира искала да провери дали наблизо няма други кученца, братя и сестри на намереното, които също имат нужда от помощ. Но в храстите нямало други.
Намереното кученце се оказва момиче и било кръстено Ном Чом. Била прегледана от ветеринарен лекар, чувствала се страхотно и бързо се сприятелила с останалите космати обитатели в къщата на Кхемжира.
И година по-късно вече порасналото куче отново е на маратона с Кхемжира
Разбира се, този път момичето не я носи на ръце от началото до края: Ном Чом, като истински спортист, също участва в надпреварата.лупа

Публикувана на
06 Декември 2022 година