Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

19-годишен травестит подмами дядо в мазето, обра му 7000 лв.

19-годишният обирджия, заключил пенсионер от Пловдив в мазе и откраднал спестяванията му, се оказа травестит. Той нарича себе си Лили, облича се с женски дрехи, каза зам.-районният прокурор Атанас Илиев.
"Дядото е на възраст над 90 години. Все още си мисли, че става въпрос за жена", добави той.
Апашът явно е използвал факта, че в женски образ печели доверие. Така направил и с възрастния пловдивчанин. Представил за жена, която има нужда от помощ. Оплакал се, че е гладна и жадна, и му поискал вода. Срещнал самотния старец пред дома му, докато изхвърля боклука. Дядото го поканва в жилището си, обядват. Лесно установява къде съхранява спестяванията си.
Така Лили гостува на пенсионера няколко пъти и ял на трапезата му, а в деня на обира влязъл в апартамента му без покана. Но дядото не се усъмнил. Поискал да му покаже мазето, но не очаквал какво му предстои. Травеститът го бутнал вътре, заключил го, след което му отмъкнал 7000 лв. и изчезнал.
Дядото твърдял пред разследващите, че бил обран от жена, затова издирването се оказало трудно. Установява се, че младият обирджия води скитнически начин на жияот и обикаля из цялата страна. На 25 ноември е установен във Враца.

Публикувана на
06 Декември 2022 година