Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Бежанец закла ученичка на 14

Момиче на 14 години почина, а друго на 13 беше тежко ранено, след като бяха нападнати с нож от бежанец, докато отиваха към училище в Южна Германия, предаде Би Би Си.
Полицията съобщи, че заподозреният е излязъл от бежански приют в Илеркирхберг в понеделник сутринта и е нападнал ученичките.

По-късно по-голямото момиче почина в болница.
Германската полиция е арестувала 27-годишен мъж, за когото съобщава, че е търсещ убежище от Еритрея. Служителите претърсили близката сграда и го открили с нож, за който подозират, че е използван при нападението. Задържани са и други двама мъже.
Заподозреният е под полицейска охрана в болница, където се лекува за неуточнено нараняване.
В изявление полицията призова обществеността да не използва инцидента, за да подклажда подозрения към чужденци или търсещи убежище.
"Всичко, свързано с това, досега е напълно неясно", каза говорителят на полицията Волфганг Юргенс пред репортери.
13-годишното момиче се възстановява от нараняванията си, без опасност за живота, съобщиха местни медии. Илеркирхберг е малък град с население под 5 хил. души според преброяването от 2015 г.
Кметът Маркус Хойслер каза, че всички в града са в шок. Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заяви, че "ужасната новина" я е разтърсила.
"Скърбя за убитото момиче и искрено се надявам, че раненото момиче ще се възстанови... Полицията интензивно разследва всички обстоятелства", написа тя в "Туитър".лупа

Публикувана на
06 Декември 2022 година