Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Арестуваха асистент в университет заради педофилия

Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало в неделя в столичния квартал "Младост 3" по сигнал на Ален Симеонов от гражданската инициатива "Ловци на педофили", предаде bgonair.bg.
Георги Иванов, 34-годишеният преподавател, води кореспонденция близо месец с фалшив интернет профил, който създават от групата "Ловци на педофили". Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.
"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказа Ален.
В неделя си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното 7-о РПУ.
"Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ. Той е патологичен лъжец", заяви Ален.
От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.
Досега "Ловци на педофили" са хванали близо 50 мъже. През утрешния ден предстои на Ален да даде допълнително показания срещу Георги Иванов.телеграф

Публикувана на
17 Януари 2023 година