Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Спешно! Веднага! Светкавично! Животът на малката Вили е на косъм!!!

Когато е на 1 годинка и 8 месеца, Вили вдига температура и започна да повръща. Завели я в болницата, където й дали лекарство против повръщане и я върнали вкъщи, понеже според лекарите всичко е наред. Още пред тях, обаче Вили припада. Веднага й правят скенер на главата. Родителите й чуват най-страшната диагноза за детенцето си - тумор в малкия мозък. Откриват също, че има и хидроцефалия.

Катя КАЗАКОВА
Майката Йоана и таткото Светлин разказват пред сълзи : „Направиха на Вили две неуспешни операции за изваждане на тумора в Гърция. После и трета. Туморът беше премахнат. Скоро се завръща отново. Подложена момиченцето ни на лъчетерапии и химиотерапии. Последва и четвърта операция. Туморът е премахнат. Но пак се завръща. Лекарите в болницата в Гърция ни казаха: "Няма смисъл да продължаваме, или си я вземете вкъщи, където детето да почине, или останете тук докато изкара. Нищо повече не можем направим !"
Един хирург се съгласява да направи още една, пета операция. Успявада извади целия тумор. Съветва родителите да намерят болница, в която да се проведат химиотерапии. Отвсякъде получават отказ.
Вили е налегната от различни инфекции - на белите дробове, на стомахчет Откриват и клиничен микроб в главата й.
В истанбулска болница се съгласяват да лекуват Вили. През декември м.г. я приемат за химиотерапии. Подложена е на няколко курса химиотерапия. Безрезултатно. Туморът започна да се развива отново. Клетничето няма право на повече операции и лъчетерапии.
След дълго съветване между специалистите в болницата е взето решение да бъде подложено на ново лечение, което за първи път се вкарва в болницата, специално за Вили, с разрешение от ,Министерството на здравеопазването. Това лечение освен, че е по-агресивно и тежко за организма й, е и доста по-скъпо.
„Това е последният шанс за живот за нашето момиченце!“, проплаква майката.
След месец приемане на новото лекарство, раковите клетки са намалили размерите си! Този успех обаче струва средно по 20 000 евро на месец. Правят се плащания към болницата в размер на 10 000 евро на всеки 14 дни, които включват химиотерапията за периода, престоя в болницата (250 евро/ден) и прегледите от специалисти. Събраните средства свършват прекалено бързо, а Вили не може да си позволи да прекъсне лечението си точно сега, защото туморът е много агресивен и за нея това би било фатално.
СПЕШНО, ВЕДНАГА, СВЕТКАВИЧНО, трябва да съберат средства.
Вчера в 17:30 ч вкараха по спешност Вили в интензивното в критично състояние. Бащата Светлин: „Ще ви спестя подробностите, но снощи Вили е била на косъм... това са думи на лекарите... Тоталната неспособност за уриниране наложи поставянето на инжекции, които да помогнат да се изпишка, но не дадоха резултат. Подуването се е увеличавало с минути, затова са й срязали коремчето, за да изкарат течността, която задържа вътре с дренаж. Включиха й системи с електролити, албумин, антибиотици... приемът на химиотерапията е спрян временно, докато се овладее ситуацията..!“.
Още не се знае колко време Вили ще е в болницата. Цената за престой в интензивното й отделение е от порядъка на 1500 евро на вечер.
„Майка й вече не е в състояние да говори!,“, не е на себе си и Светлин. Йоана едва намира сили да каже: „Такъв стресов момент, като вчерашния не е имало. Досега не съм допускала негативна мисъл в главата си, но снощи ме обзе паника. Няколко часа нямах никаква информация и едва не полудях от притеснение. Цялото това нещо е ад на земята, хора, ... ад…“
Молбата е всички, които са поставили дарителски кутии за Вили, да ги отворят и да изпратят събраните парички по удобен за тях начин. Трябва да се действа. Бързо.
Хората с добри сърца могат да направят даренията си на:
PayPal - svetlin.jambazov@abv.bg
Revolut - @elle (revolut.me/elle) - това е моят акаунт, по молба на майката на Вили го давам като опция за превод
Дарителска сметка:
BG37UNCR70001524706999
Титуляр: Виолета Светлинова Джамбазова
Онлайн платформа за дарения:
https://pavelandreev.bg/kampanii/110/zaedno-za-vili

Публикувана на
25 Януари 2023 година