Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Кои жени мъжете намират за красиви

Жените се стремят към съвършенство и винаги искат да привлекат вниманието на мъжете. Това е съвсем нормално и точно така трябва да бъде. Но да видим как трябва да изглежда една жена, която повечето представители на силния пол биха нарекли красива?
Красотата, както знаем, е в очите на този, който я вижда, но някои черти на женския външен вид се харесват особено на мъжете. Голям брой социологически проучвания са посветени на тази тема, тъй като тя е от голям интерес за нежния пол. В резултат повечето от интервюираните мъже споменават следните характеристики. Какви външни данни привличат мъжете?
Лице и очи
Най-често силният пол харесва нежните черти на лицето с малка долна челюст. От хиляда анкетирани мъже около 40% предпочитат жени със светли очи, сини и зелени. Много често мъжете подчертават, че им харесва, когато очите на жената са големи и изразителни. Те не са против грима, но само ако е лек, не бие на очи и подчертава достойнствата на дамата. Много мъже признават също, че усмивката прави жената много красива.
Интересно е, че много господа намират за чаровна трапчинката на брадичката на жената -повече от 40% от анкетираните. 20% са възхитени от червенокоси жени с лунички и също толкова мъже харесват бенките над горната устна - като на Синди Крауфорд.
Коса
Психологически изследвания сочат, че въпреки всеобщото мнение, брюнетките са по-популярни сред силния пол от блондинките – повече от 50% от мъжете избират тях. Още по-добре е дамата да е с дълга коса – около 60% от анкетираните мъже харесват такива дами. Красотата на женските прически е отбелязана като силно привлекателна от 9% от силния пол.
Фигура
Мненията на мъжете по този въпрос са общо взето еднакви - те не харесват прекалено слаби и пълни момичета. Около 40% от мъжете обичат дами със средно телосложение. Само 8% от мъжете харесват прекомерната слабост.
Що се отнася до ръста, повечето представители на силния пол харесват ниски жени. Високите мъже симпатизират на по-дребничките дами, а тези със среден ръст обикновено избират високите.
Миризма
Мъжете са привлечени от жена, която мирише добре. Много от тях отбелязват, че ароматът на жената трябва да е в хармония с аромата на мъжете, защото точно тогава те ще могат да се допълват взаимно. Поради тази причина на рафтовете на парфюмерийните магазини често могат да се видят парфюми от една серия с мъжки и женски вариант.
Облекло
Приблизително 60% от анкетираните мъже не могат да устоят на жени в рокли и обувки. В същото време не е важна дължината на женската пола, а нейният общ образ – трябва да изглежда женствено и красиво.
Дамите в спортно облекло са предпочитани от около 10% от мъжете. Мъжете отбелязват, че е важно жената да разбере какви дрехи ѝ отиват и да облече това, което би направило визията ѝ хармонична.
Здравословен начин на живот
80% от анкетираните подчертават, че им е неприятно, когато една жена злоупотребява с цигари и алкохол. Постоянните диети също не добавят привлекателност: около 70% от анкетираните са негативно настроени към такова „хоби“, но ако една жена ги прави в разумни граници, тогава мъжете са „за“.
Естествен външен вид
Мъжете ценят естествената красота и не могат да разберат защо една жена предпочита да се нацапа с тонове грим, да си слага изкуствени коси или нокти и изкуствени мигли. Само около 5% от мъжете са готови да се примирят с подобно нещо.
Черти на характера на красивата жена
Повечето представители на силния пол подчертават, че вътрешната красота е не по-малко важна от външната. Мъжете идентифицират няколко основни качества, които според тях трябва да притежава една красива жена.
Женственост
Според статистиката, това е една от основните черти на красивата жена. Под женственост силният пол обикновено разбира доброта, нежност и благ характер.
Инициатива
Противно на стереотипите, най-популярни сред мъжете са онези дами, които са готови да поемат инициативата в свои ръце. Такива жени привличат 60% от силния пол.
Готовност за компромис
Желанието на избрания за компромис ще бъде оценено от повече от 70% от мъжете, но податливите дами са по-малко популярни - само 9% от анкетираните намират това качество за привлекателно.
Весел нрав
Дамите с чувство за хумор, които обичат да се забавляват и да прекарват свободното си време активно, са по-популярни сред мъжете, отколкото "студените" дами. Забавните се предпочитат от около 90% от мъжете.
За повечето мъже красотата е хармонията на личните качества и външните данни. Затова красивите дами трябва да работят както върху външния си вид, така и върху характера си. Тогава една жена, според силния пол, е наистина красива!/Лора Костова, happy-woman.bg

Публикувана на
26 Януари 2023 година