Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В наводнените села отново треперят

Частично бедствено положение е обявено в карловските села Богдан и Каравелово. То важи една седмица, а причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило. Повишено е и нивото на наносите, които водата носи, съобщи кметът на общината Емил Кабаинов, предаде БТА.
В сряда на място е отишла комисия, която е проверила нивата на реките. Частичното бедствено положение се обявява превантивно. От общината са информирали и областният управител на Пловдив, а в петък в реките влиза тежка техника, за да ги почисти.
Коритата са с 2,5 метра дълбочина и широчина между 8-9 метра, а в момента в Богдан на 60 см всичко е запълнено, коментира Кабаиванов. По думите му, ако има нужда бедственото положение ще бъде удължено, следи се нивото на водата в село Слатина.
“Хората се притесняват, особено в района на ул. "Еделвайс", която пострада най-много по време на наводненията през септември миналата година. На тази улица от 12 семейства се е върнало само едно. Временният мост се посипва всяка сутрин и вечер със сол, другата седмица очакваме да бъде възстановено от фирмата осветлението по пострадалите девет улици в селото”, обясни кметът на Каравелово Славка Червенкова.

Публикувана на
26 Януари 2023 година