Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Илиян Филипов предлага да довърши Колежа на вересия

Готов съм да вложа необходимите 22 милиона лева за цялостното завършване на стадион "Христо Ботев", ако община Пловдив поеме ангажимент да ми ги върне в период от три бюджетни години, това заяви строителят на съоръжението Илиян Филипов.
Той е бил на среща в Общината за строителството на "Колежа", на която са присъствали и.д. кмет Величко Родопски, представителят на феновете Рашко Стоянов и Александър Ослан от името на собственика на Ботев Антон Зингаревич.
"За цялостното завършване, както е по проект, са необходими още 22 милиона лева. Уверявам ви, че съм готов да вложа тези 22 милиона лева от мои средства и община Пловдив да ми ги върне в 3 бюджетни години - по 8 млн. в първата и втората, а 6 млн. в третата. Категорично казвам, че ако това бъде гласувано на сесията на ОбС на 9 февруари, то до края на октомври стадионът ще е напълно готов и ще е най- модерният в България", завърши изказането си Илиян Филипов.
Според наши източници, след връщането си на работа на 1 февруари кметът Здравко Димитров ще събере представители на всички политически партии в Общинския съвет, за да изготвят решение за парите, което да бъде внесено за гласуване на сесията на 9 февруари.

Публикувана на
26 Януари 2023 година