Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Вие искате да знаете колко пари имам ли?“, отвърна Слави на въпрос

„Мисля, че човек, който сгреши е достойно да каже аз сгреших. Ако е сгрешил пред определен човек или хора, е достойно да поиска извинение. Аз смятам, че промяната в резултатите на ИТН е свързана с неудовлетворени очаквания, които е имало към нас.“-Това заяви на пресконференция на ИТН Слави Трифонов във връзка с инициирания от формацията референдум за смяна на държавното управление.
„Нямахме възможност да направим правителство, когато спечелихме изборите, защото партиите, с които можехме да се съюзим, отказаха публично“, поде той на въпрос с кого би се коалирал в бъдещ парламент. Не издаде дали ще се кандидатира за следващото Народно събрание: „Имам време да си помисля“.
Зададоха му въпрос дали би разкрил по-рано данните от данъчната си декларация и каква е равносметката му от предишните избори. „До 15-и май трябва да се подадат въпросните декларации. Те стават публично известни на 15 юли. Вие искате да знаете колко пари имам ли“, заяде се той. „Очаквате да си посипя главата с пепел заради резултата на изборите ли?“, сам попита Слави.
Получи два въпроса за Македония – първо какво мисли да предприеме като политика занапред и второ – чувства ли се виновен, защото негов министър бе на външните работи, когато ветото за ЕС падна.
Това го накара Трифонов да се разсмее: „Нашият министър бе тотално заобиколен. Петков бе направил паралелен външен министър, който преговаряше без да информира Теодора Генчовска или мен. Това е една от причините, заради която той вече не е министър председател. Ние бяхме против свалянето на ветото, защото единственият начин да накараме македонците да слушат, е като не им пада ветото. То падна обаче заради другите партии. Нашият министър беше заобиколен от Кирил Петков. Той беше сигурен, че трябва да падне това вето и направи всичко възможно по въпроса“. Трифонов.По думите му ветото трябва да се върне задължително.
Обеща, като минат изборите, да каже с кого би се коалирал.
"Нямам никакви отношения с г-н Борисов. Нито съм го чувал, нито виждал от много години, откакто беше главен секретар", така отвърна на друг въпрос.
Бе питан кой бе идеологът на песента на Лена Бориславова. Трифонов се шокира от думата "идеолог", а Ивайло Вълчев призна, че на тази песен трябва да се гледа просто като на виц.
"Човек трябва да се шегува с политиката. Трябва да има сатира в политиката. Аз съм осмиван. Лена е осмивана. Няма идеология тук. В Самоков има картофи, ходете, купете, засадете и гледайте. Направили сме хиляди такива скечове и песнички откакто съществуваме. Никой не се е засегнал. Може би виждат истината, тези, които се засягат", каза идеологът на ИТН.

Публикувана на
26 Януари 2023 година