Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Фермер ще си слага въжето

Истинска трагедия в семейство фермери в Якоруда. Тази сутрин изгоря напълно краварник, в който собственикът му Салих Абди настанил бременни животни и някои от майките с телетата, родили се наскоро, съобщава struma.com.
Оборът му пламнал рано сутринта днес, малко след 07. 30 часа и огънят много бърдо обхванал целия краварник. Салих и помощникът му успели да изведат част от кравите, но някои бременни останали вътре и изгорели живи.
Били вързани. Оказа се, че това е третият палеж на собственост на Абди, възстановял се с много усилия, но днес вече беше отчаян. "Иде ми да надяна въжето вече, да кажа на дъщеря ми да разпродаде всичко и да се сложи край на тая мъка, проплака Абди. "Защо е тая злоба бе хора, защо, ако някой има да ми отмъщава за нещо, макар, че нито дължа пари, нито с някой съм се скарал, да дойде да ме убие, защо посяга на животните?".
"Грехота е, грях е, за трети път ме зануляват, уморих се да се изправям. Почнал съм от нулата, с три животни. Бях в Германия, събирах пари, за да почна, нямал съм пари за хляб, за да купувам животни и гледай сега какво стана. Сърцето ме боли, душата ми изгоря. Приключих днес, приключих", плаче Салих.
Във фермата работи цялото семейство, съпругата му, която е медицинска сестра, дъщеря му - учителка, всички във фермата от сутрин до здрач. Работата е тежка, Салих от три крави е стигнал до 100 и е сред крупните фермери в района. Миналата година изгорели 35 крави, една година преди това е изгорял първият му обор, сега е опожарен третият. Изгорял е целият.
Хората в Якоруда, които познават семейството твърдят, че са честни и изключително работливи хора, а Салих посветил живота си на фермата. блиц

Публикувана на
27 Януари 2023 година