Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В село Брягово ще откриват редовна автобусна линия до Брюксел, ще местят Панаира в Катуница

В пловдивските села обществено-икономическото положение все повече се забатачва. „Не вървим на добре, западаме, както върви, само бабарек ще остане, дано ПП и ДБ спечелят изборите, че пак да живнем!“, коментират закахърените селяни.
Динко ПЕТКОВ

Още не е ясно кой ще бъде в листите за 2 април, но вече по селата се кръстят, кой да попадне в тях. „Ако това момче от ДаБето Ивановия Данчо не го сложат за водач на листата в Пловдивска област, загубени сме. Нищо добро не ни очаква. Ей такъв окумуш като него само ще ни оправи. Ама ние сме си решили, той ще е нашият депутат, имаме си таен план как да го направим, даже да го пишат да си е, както му викаме на село, наш парламентарен зет, ами да го турят кандидат в Долно Нанагорно в Делиормана.“, коментират в Йоаким Груево. „Ама тия от ПП са много нахални, бе, били учили в Харвард-Марвард, голяма работа, и ние си пием лимонадата със сламка. Криви ще им излязат сметките, ако изместят наш Данчо!“, заканват се и в село Брягово. Оше се говори, че като бил областен управител на Пловдив тържествено обещал да пусне радовна автобусна линия Брягово-Брюксел. Бил говорил за тази цел с Дошков от Хеброс бус да отклони няколко рейса от неговите линии, който обслужват тепетата. Той се съгласил, с уговорката, че да е по-евроатлантическо, тръгвайки от Брягово за Рим да има отбивка в Донбас в Украйна.
„А пък ние очакваме като Данчо Иванов пак стане депутатин, първата му работа да е да направи едно молче на село. Казват, че от Долчето и габанката и Мангуто само чакали сигнал и да дойдат. Стига сме карали само на кинкалерия!“, надяват се и в карловското село Долна Махала.
„Абе тия ултраси много важни, бе. Все за техния Колеж напират. А ние какво – да ритаме на къра, така ли. Като беше губернатор Данчу какво ни обеща, помните ли? Влезе ли в парламента, „Сокол“ влиза в Шампионска лига. Бил провел предварителни разговори с Месито, той дал дума, че прекъсва със Сен жермените от Париж и идва в Марково. А, наздраве!“, въодушевени са в бг Бевърли Хилс.
„Цялото село ходим да палим свещи в църквата, попът чете молитвата „Данчо депутат“. Обещано ни е стане ли работата, селото ни ще бъде международен панаирен център. Нали ДБ, дето го Йордан Иванов го вдигна на крака, са подгонили Гергов за Панаира. Няма къде да иде, ще го накарат пет-шест палати на първо време да отдели и да ги монтират на село. А, как ви звучи: „Международен паниаир в село Катуница, яко нали!“, стискат палци катунчани.
„А, хич да не ни мислят за гламави. Ако ДаБето и ПП не сложат г-н Йордан Иванов да е първи в листата през април, продължаваме с изборите и лятоска!“, предупреждава електоратът в асеновградските села Козаново и Червен.

Публикувана на
01 Февруари 2023 година