Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Молдова към Русия: Нашите граждани искат Мир, Свобода и Демокрация, уважавайте избора им

„Ние категорично отхвърляме изявленията на ръководителя на руската дипломация, които не отговарят на истината и са част от вече добре познатата заплашителна реторика на руската дипломация“, заяви говорителят на Министерството на външните работи на Молдова Даниел Вода. Той отговори на нападките на руския външен министър Сергей Лавров, който нарече Молдова следващият „антируски център“ след Украйна, създаван от Запада.
Лавров смята, че президентът на Молдова Мая Санду води открито враждебна към Русия политика и е готова „да направи всичко, за да угоди на Запада. Санду иска да се присъедини към НАТО и защото има и румънско гражданство, мечтае да обедини Молдова с Румъния“.
„Бихме искали да напомним на руската страна, че пътят на Република Молдова е пътят на присъединяване към Европейския съюз. Това е националният проект, подкрепен от гражданите. Молдова като държава и молдовците, независимо от политически или геополитически предпочитания, искат Мир, Свобода и Демокрация. Ще бъдем благодарни на всички страни по света, включително Руската федерация, за уважението към решението на нашия народ. Република Молдова ясно избра бъдещето си и това бъдеще е част от свободния свят”, каза още Вода.

Публикувана на
03 Февруари 2023 година