Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Три цвята, които състаряват всяка жена

Цветовете могат да скрият недостатъците на фигурата, да се съчетаят с цвета на очите, косата и грима и дори да ви подмладят. Редица нюанси обаче имат обратен ефект. Те са в състояние да развалят и най-стилната визия и визуално да ви състарят с няколко години. Специалистите са категорични, че има 3 конкретни цвята, които не подхождат на никого. Бързо проверете гардероба си, за да се уверите, че нямате дрехи в тези нюанси.
Тъмнокафяв
Тъмнокафявото действително състарява младите момичета, особено ако са решили да заложат на едноцветен total look.
Обожавате този цвят? Използвайте го в детайлите - една тъмнокафява чанта, обувки или шал няма да навредят на никого. А ако все пак искате да създадете монохромна визия в кафяво, обърнете внимание на по-светлите нюанси: млечен шоколад, камила, карамел и др.
Маслиненозелен
Този оттенък също състарява и подчертава несъвършенствата на кожата: бледност, умора, тъмни кръгове под очите.
В допълнение, дрехите в този нюанс могат да придадат зеленикав оттенък на лицето. Всички тези негативни ефекти са забележими върху естествено светлата и тънка кожа.
Има ли начин да носите маслиненозелено и да не изглеждате с пет години по-стари? Разбира се, че да! Просто го разредете с по-светли дрехи и ярки аксесоари. Между другото, като алтернатива на този нюанс стилистите посочват светлозелено и мента.
Лилаво
Носенето на тъмнолилави дрехи ще ви направи да изглеждате мрачни, болнави и много по-стари от годините си. За да избегнете това, носете по-светли дрехи близо до лицето, а лилавите - възможно най-далеч от него. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
04 Февруари 2023 година