Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Съветите на София Лорен за привлекателност

София Лорен е легендарна жена, оставила незабравим образ и бележи роли в киното. Самата тя не е възприемала себе си като дама с „правилни черти”, но нейната красота е безспорен факт.
Личният чар е на първо място
Съветвана да скъси носа си, и то от нейния съпруг – големият режисьор Карло Понти, тя не се е съгласявала на никакви пластични предложения за корекции. Според нея излъчването е на първо място и то е притегателната сила, която прави жените секси. Един от известните ѝ съвети към жените с дълъг нос гласи: „Голям нос-голяма уста-големи очи”, което се постига с помощта на грим.
Какво още съветва великата София Лорен?
Средиземноморска диета
Прелестна като на секс кукла от Passion.bg, фигурата на София Лорен е била едно от най-привлекателните неща в нея. Нейната поддръжка постигала, благодарение на строга средиземноморска диета, съставена от бобови растения, пълнозърнести храни, морски дарове, плодове, зеленчуци и зехтин. Колкото до спагетите, нейният съвет е да не ги ограничавате, а да ги консумирате без месо. С прекрасна фигура и секси бельо, всяка дама може да се превърне в неустоимо изкушение за своя партньор.
Слънце
Витамин D, получен чрез контролирано излагане на слънце, помага на имунната система. А винаги здравата жена е привлекателна.
Грижа за кожата под очите
Маска за кожата под очите, направена от смачкани листа от мента. Такава паста София Лорен нанася по деликатната подочна зона. Маската има едновременно охлаждащ и успокояващ ефект.
Грижа за кожата със зехтин
София има тъмен тен, предвид италианския си произход. Затова тя поддържа перфектната си кожа със студено пресован, органичен зехтин. Освен че го използва в храната си и набляга на спагетите (противно на мнението, че от тях се пълнее), тя го прилага и за основна грижа за кожата.
За нея зехтинът е главна съставка за всеки козметичен продукт – от хидратиращия лосион до кремовете за лице и тяло. Маслиновото масло е известно със силните си антиоксидантни свойства и високото си съдържание на витамин Е – наречен „витаминът на красотата”.
Фон дьо тен – само върху здрава кожа!
Легендата съветва да не разчитате на фон дьо тена, че ще прикрие недостатъци като акне, неравности по кожата и петна. Тя твърди, че при добро поддържане на кожата, фон дьо тенът само ще подчертае чертите ви и ще накара лицето ви да сияе.
НЕ на твърде многото грим
Голямото количество грим не е добра идея, а само такъв, който да прикрие дребните недостатъци. Когато се прекали с макиажа, лицето се състарява.
Нарисувани вежди
Тенденцията на нарисуваните вежди отново се завърна. Добрата стара нова мода е действала и по времето, когато София Лорен е била в най-активните си творчески години. За да постигне перфектна форма на веждите си, тя ги е бръснела, след което ги е рисувала. Не е задължително обаче да ги премахвате изцяло с помощта на бръснач – тя лично съветва дамите да преначертават веждите с помощта на молив със заострен връх, за да изглеждат като естествени косми.

Публикувана на
14 Февруари 2023 година