Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

На каква терапия подложиха Гуинет Полтроу

В подкаста „Изкуството да бъдеш здрав“ 50-годишната основателка на Goop Гуинет Полтроу сподели как се грижи за себе си. Актрисата беше помолена да назове най-странната уелнес тенденция, която някога е следвала.
Ректална озонотерапия
"Използвах озонотерапия, ректално. Доста е странно", призна Полтроу в подкаста. Водещият се пошегува в отговор, че тази процедура ще осигури хубава петъчна вечер. Актрисата отбеляза, че озонотерапията е полезна, но не уточни за какво точно я е използвала. Озонът е вид кислород и някои смятат, че терапията може да засили имунната система.
Половин литър сок от целина
За закуска Гуинет пие само чаша кафе, протеинов шейк или почти половин литър прясно изцеден сок от целина без никакви допълнителни добавки. Звездата смята, че това е ключът към чистата кожа. Гуинет също вярва, че тази "чудодейна напитка" ще помогне да се отървете от автоимунни заболявания.
Инфрачервена сауна и масаж със суха четка
„Вярвам, че красотата и здравето са неразривно свързани“, казва Полтроу, която започва всеки ден със сесия на трансцендентална медитация. Актрисата признава, че не се е грижила за кожата си в тийнейджърските си години и е започнала е да се грижи за нея към 40-те. Полтроу сяда в инфрачервена сауна всеки ден. Много експерти критикуват звездата за този подход. Въпреки това тя е сигурна, че сауната й помага да се отпусне, да облекчи стреса, да подобри благосъстоянието си и да възстанови силата си. На същото място актрисата прави масаж със суха четка. „Това е невероятен ексфолиант и ободряващ, помага за кръвообращението и дава тласък на процеса на детоксикация“, обясни носителката на „Оскар”.
Костен бульон
Гуинет Полтроу призна, че се е влюбила в диетата с бульон, след като е свалила 11 килограма. „Трябва да се научите да слушате себе си, тялото си и интуицията си“, каза актрисата и увери, че костният бульон завинаги ще остане в менюто й. Звездата призна, че е напълняла доста по време на локдауна. „Имаше пандемия и аз не следвах обичайния си план за хранене“, каза Полтроу. Костният бульон, богат на колаген и аминокиселини, просто й дошъл на помощ, което помогна за нормализиране на теглото. Бульон от кости, сухожилия и хрущяли се готви на слаб огън от 6 до 24 часа. /телеграф

Публикувана на
18 Март 2023 година