Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Арестуваха жена, измамила седмина за 120 000 лева

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняема 54-годишната М.Ц. за измама в особено големи размери – престъпление по чл. 211 от НК.
По делото е установено, че в периода от 2014 г. до момента, в Пловдив и в други градове на страната, М.Ц. обещавала на 7 лица – земеделски производители, да им осигури субсидиране от неправителствени организации, което не отговаряло на истината. За целта тя искала предварително да получи пари от тях, за да ги използва за различни такси и други при обработването на документите и кандидатстването. Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък лично ги предавали на М.Ц.
Когато земеделските производители се обаждали да питат кога ще получат обещаните субсидии, М.Ц. отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Така общата сума, с която са били измамени седемте пострадали, е 120 000 лева.
Обвиняемата М.Ц. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. Действията по разследването продължават.

Публикувана на
23 Март 2023 година