Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

19-годишен на съд, убил с джипа си гаджето си-ученичка

Трагедията със 17-годишното момиче, което загина в катастрофа с джип до Калофер, влиза в съдебната зала. Окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу баща и син, съответно на 50 и на 19 години.
Момичето почина на 12 август 2021 година. Тогава баща и син, посетили местността „Екопътека Калофер“. С тях били и 17-годишното гадже на сина, както и други техни близки. До там стигнали с джип, шофиран от бащата. След като се разходили в района на „Екопътека Калофер“, седнали за кратка почивка в близко заведение. Там родителите на ученичката я потърсили няколко пъти, но не успели да се свържат с нея, защото телефонът й имал слаб обхват.
Бащата дал ключа от автомобила на сина си, като му казал да кара бавно и да отиде на място, където гаджето му ще може да се обади на родителите си.
Непълнолетният тогава младеж се качил в колата и потеглил в посока към Калофер. До него седнала приятелката му, която не поставила предпазен колан. Той карал с 58 км/ч по пътя. При навлизане на десен завой по посока на движението си не намалил скоростта. Джипът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което е загинало момичето.
Младежът е с обвинение, че по непредпазливост е причинил смъртта на ученичката, а баща му - за това, че предоставил колата на непълнолетния си син. лупа

Публикувана на
27 Март 2023 година