Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Тръмп: Възможна е Трета световна война с тези идиоти

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде мрачна прогноза за края на войната - той смята, че Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен. Това заяви бизесменът в интервю за Fox News.
„Ако не бъде решен, мога да го направя в рамките на 24 часа с участието на украинския президент Владимир Зеленски и руския президент Владимир Путин. Това биха били много прости преговори, но няма да разкривам същността им, защото го правя не, ако се възползвам от тези преговори, те няма да проработят“, каза още Тръмп.
"Преди това още година и половина, много дълго време. Не мога да си представя какво може да се случи през това време. Изводът е, че войната трябва да спре, защото Украйна се унищожава“, подчерта Тръмп.
„Ако това нещо не бъде решено до момента, в който имаме изборите – което е възможно да не се случи, а също така е възможно да бъдем в Трета световна война с тези идиоти, които правят това, което правят – може да завърши с ядрена световна война, която ще накара Първата и Втората световна война да изглеждат като банички“, предупреди Тръмп.
Тръмп многократно е заявявал, че президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може да тласка човечеството към трета световна война. Тръмп твърдеше, че ако спечели президентските избори в САЩ, може да осигури уреждане на ситуацията в Украйна за един ден, но така и не уточни как точно възнамерява да постигне това.
Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Тръмп обяви през ноември 2022 г., че се включва в битката за най-високия държавен пост в страната. Сегашният американски лидер Джо Байдън даде да се разбере, че разчита на преизбиране./лупа

Публикувана на
28 Март 2023 година